Van Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilgili emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen anket kapsamında, 25 Nisan'da, Van merkezli 9 ilde planlı eş anlı operasyonda gözaltına tahsil edilen ve cemaziyelevvel adliyeye çıkarılan 18 güvenlik mensubu, cumhuriyet altını savcılığında ifadeleri alındıktan sonradan mahkemeye atıf edildi.

Geç saatlere büyüklüğünde devam eden duruşma sonunda, aralarında eski Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü S.G. ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y'nin de bulunduğu şüphelilerden 12'si, "Suç hizmet etmek için kurulan örgüte organ olmak, cürüm uydurmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka çap verileri kaydetmek" suçlarından tutuklandı. 6 meşkûk de adli arama hükümleri uygulanarak erkin bırakıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca 25 Nisan'da usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik yürütülen anket kapsamında, üzerine tahkikat sonucu çıkarılan 19 polisten 10'u Van'da, eski Van İstihbarat Şube Müdürü S.G. Gaziantep'te, 4. Sınıf Emniyet Müdürü İ.H.Y. ve ayrımsız komiser Kayseri'de, 2 güvenlik amiri Mersin'de, ayrımsız komiser Ankara'da, değişik güvenlik çalışanları da Aydın, Ordu ve Manisa'da gözaltına alınmıştı.

Kaynak: HABER7.COM