İstanbul'da polise başvuran mağdurlar, kendilerini savcı ya da polis olarak tanıtarak telefon eden kişiler tarafından dolandırıldıklarını söyledi.

Mağdurlar dolandırıcıların kendilerini "Terörle bağlantınız tespit edildi. Hesaplarınız ve paranızı muhafaza altına alalım" diyerek kandırdıklarını anlattı. Peş peşe meydana gelen telefon dolandırıcılığı olayları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ve Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa soruşturma başlattı.

Olaylarla ilgili yapılan soruşturmalarda, dolandırıcıların telefon numaraları belirlendi. Yapılan çalışmalarda, bir vatandaşı daha dolandırmaya çalışan şebekeye ilbet yönelik operasyon başlatıldı. Düzenlenen operasyonda dolandırıcılardan 2'si bir vatandaşın parasını almaya gelirken polis tarafından yakalandı. Ardından şebekenin diğer elemanıda gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan 3 şüphelinin 6 ayrı kişiyi dolandırdıkları belirlendi. Soruşturmada ise müthiş bir para miktarı ortaya çıktı. Zanlıların son 1 ayda 6 kişiyi kandırarak toplam 1.5 milyon TL para aldıkları belirlendi. Soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı. Polis şüphelilerin dolandırdıkları başka kişilerin olup olmadığınıda incelemeye aldı.