App Store'dan Apple'ın kaldırdığı VLC Media Player, 2015'in başlarında mağazaya geri dönecek.

Popüler video yürütücüsü, 29 Eylül'de bilinmeyen bir nedenle Apple'ın uygulama mağazasından kaldırılmıştı. Daha önce VLC'yi yükleyenler onu kullanmaya devam edebilseler de yeni gelenler, VLC'yi App Store'da bulamıyordu. Yaşananların ardından ne Apple'dan, ne de VideoLAN'dan gelen bir açıklama olmadı. Ancak üç aylık sessizliğin ardından geliştirici Felix Paul Kuehne, VideoLAN forumlarında yaptığı bir açıklamada uygulamanın geri döneceğini, ancak bunun iTunes Connect'in tatil nedeniyle kapalı olması yüzünden muhtemelen 2015'te gerçekleşeceğini söyledi.

Apple'ın hizmeti kapalı olduğu sürede birçok uygulama isteği birikmiş olacağından, VLC'nin iOS'a tam olarak ne zaman geleceğini tahmin etmek zor. Apple'ın uygulamalar konusunda katı davrandığı ve onları dikkatle incelediği biliniyor. Ancak iPhone ve iPad kullanıcıları, VLC'nin tadını çıkarmak için muhtemelen çok da fazla beklemeyecekler.

Bu arada iOS'taki tek üçüncü parti medya çalıcısı, elbette VLC değil. Infuse, AVPlayer, VidOn ve nPlayer da denemeye değer medya yürütme uygulamaları arasında.