Doğru bir web tasarımı nasıl yapılır ve önemi nedir hepsi hokkaweb.com adresinde bulabilirsiniz.
Web tasarım bir web sitesinin planlanması ve kurulması sürecidir. Bu işlemde site üzerindeki grafiksel çalışmalar, kod yapısı, webmaster olarak bilinen web uzmanları tarafından özenle yapılmaktadır. Yapılan tanımlamaya göre bir web sitesinin var olması için web tasarım gereklidir. Bu bilgi ışığında iyi veya kötü amatör veya profesyonel fark etmeksizin yapılan her türlü çalışma bir web tasarım çalışmasıdır. Web sitesinin oluşturulabilmesi görsel açıdan ziyaretçi veya müşteri gruplarını tatmin etmek için gereklidir demek yanlış olmayacaktır.
Firma için web tasarımın gerekliliği konusunda bir karara varıldıktan sonra yapılması gereken en öncelikli çalışma tasarımın gidişatını planlamak ve bunu uygulamaktır. Yapılacak çalışmaları aşamalı olarak maddeler halinde incelenecek olursa;
Web Sitesi Şablonu Çizimi: ilk aşamada web sitesinin tasarımından önce Photoshop veya eşdeğer kalitedeki herhangi bir tasarım yardımcısı program ile web sitesinin tüm grafikleri doküman olarak hazırlanır. Hazırlanan döküm dosyası parçalara ayrılarak daha sonra web sitesinin çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır.
Web Sitesinin Kodlanması: ilk aşamada yapılan şablon çiziminden sonra web sitesinin web tasarım aşamasına yavaş yavaş geçilmeye başlanır. Şablona ve grafiklere uygun kodlamanın yanı sıra aynı kod yapısının seoya uygun ve pagespeed değerinin yüksek olacak şekilde hazırlanması gerekir.
Grafiklerin Kodlara Uyarlanması: ikinci aşamadaki kodlama işlemi bittikten sonra grafik tasarım olarak da adlandırılan ve işlemlerin başında hazırlanan photoshop dökümü kodlara entegre edilerek web sitesinin uzmanlar arasında iskelet olarak bilinen kısmı tasarlanmış olmaktadır.
Web Sitesinin Seo Çalışmaları: Web tasarım çalışmaları seo çalışmaları ile yakından ilişkilidir. Hazırlanan Web sitesinin ziyaretçiler gözünde değerli olduğu kadar Google gözünde de değerli olması gerekmektedir. Google’nin gözünde değerli olmak için de seo hizmetlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Web sitesinin yukarıda sayılan özellikler haricinde kalan tüm eksikleri seo ile tamamlanır. Kalan bu eksikler sayfa hızı değeri arttırılması, Css yapısının sürüm yükseltmeleri, site içi optimizasyon, link yapısı olarak verilebilir.
Bugün internet dünyasında çeşitli sektörlerin kullanması amacıyla birçok açık kaynak kodlu web yazılımı geliştirilmiş durumdadır. Bu web yazılımlar arasında en fazla rağbet görenler e-ticaret yazılımları ve Wordpress sistemlerdir. Wordpress sistemleri birçok kullanıcı tarafından geliştirilebilmesi ve her gün yeni bir değişimle kullanıcılarının karşısına çıkması büyük bir avantaj niteliği taşımaktadır. Fakat web tasarım konusunda bazen bu sistemler ile dilediğiniz tasarımı elde etmeniz mümkün olmamakla beraber bu sistemleri kullanan binlerce kişiden biri olmak size ekstra bir avantaj sağlamayacaktır.
Bir firma için piyasada bulunan rakiplerden farklı olmak her zaman için bir adım önde olmak demektir. Bu farklılığın temelinde ise özel yazılım üzerine kurulu web tasarım hizmeti almaktır. Web tasarım fiyatları yapılan tasarıma göre farklılık gösterir. Bu web tasarım türünde sahibi olduğunuz sitenin her noktası bizzat tarafınızca belirlenmiş olur. Firma olarak kendi zevkleriniz yanı sıra hitap ettiğiniz müşteri gruplarının da zevklerine göre bir tasarım yaptırmanız akılcı bir yaklaşım olacaktır.
Web tasarım firmaları taleplerinize göre özel yazılım sistemler hazırlayarak bunların hem tasarım açısından hem de seo açısından güçlü bir altyapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Firma olarak bizler Uzman web tasarım ve seo kadromuzla internet dünyasında hak ettiğiniz yeri elde etmenizi amaçlayan çalışmaları yapmakta ve memnuniyetinizi sağlamak adına girişimlerde bulunmaktayız. Firmamız projelerinizi oluşturmanızda size yardımcı olarak anahtar teslim web siteleri edinmeniz için çeşitli fırsatlar ve avantajlar sunmaktadır. Web tasarım konusunda uzmanlarla çalışmak her zaman önemlidir ve başarıyı getirir.