Geçmişte webOS işletim sistemiyle tablet noktasında aradığını bulamayan HP, Windows işletim sistemli tabletlerine bir yenisini daha katmaya hazırlanıyor. HP'nin yeni Windows tabanlı yeni tableti, sitesinde yayınlanan bir dokümanda ortaya çıktı. 8 inç boyutunda bir tabletle yakında kullanıcılarının karşısına çıkacak olan HP, yeni tabletinde matadorbet Windows 8.1 işletim sistemini kullanıyor.

Özellikle iş kesimi için hazırlanan HP'nin yeni tableti, HP Pro Tablet 408 G1 olarak raflardaki yerini alacak. HP'nin profesyonellerin kullanımına yönelik olarak geliştirildiği, 150 bin saatlik testlerden başarıyla ayrıldığı iddiasında olan tablet, Intel Atom Z3736F Bay Trail işlemci sahibi. 2 GB RAM ve 32 GB dahili kapasiteyle gelecek olan tablet, 8 inç ekranıyla 1.280 x 800 piksel çözünürlük sunacak. Tablette ayrıca mobil ortamlar için 4.800 mAh kapasite batarya olması da büyük avantaj gibi görünüyor.

Wi-Fi, micro HDMI ve micro USB bağlantılarının yanında opsiyonel 3G seçeneği de bulunan tabletin Bluetooth klavye ve stylus desteği de olacak. Piyasaya çıkışı ise, muhtemelen bu yılın ilk yarısında gerçekleşecek...