Paralel Yapı ile savaş mevzusunun bugünkü MGK'da da görüşüleceğini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ya bu devletin varlığını kabul edecek veya yok olacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı'nın ya devletin varlığını kabul edeceğini ve ya yok olacağını söyledi. Kuveyt dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, gündeme bağlı mevzularda ehemmiyetli değerlendirmelerde bulundu:
MGK'NIN DA GÜNDEMİNDE: Şu andaki operasyonda HSYK ne yaptıysa, ayrımsız şekilde, bu zincir, yakalananlar, bazısı açığa alınacaktır, bazısı meslekten men edilecektir. Bu ülkede bunlar ya bu devletin varlığını kabul edecekler veya yok olacaklar. Biz bunu MGK olarak, başvuru sonucu ile hükümete bildirdik. Yarınki (bugün) MGK'da da gündemdeki yerini alacak. Bunlarla bağlı kararlılığımız sürecektir.
MAAŞLARI GERİ ALINMALI: (KPSS) Çalıntı sorularla devlete girenlerin kâffesi izlenmektedir. Yasal kendisine bunların görevden alınmalarda, kendilerine meydana getirilen ödemelerin alınması, daima bunların yapılmasına büyüklüğünde faizleriyle alay malay öğrenim edilmesine büyüklüğünde konuşulması lazım. Hak etmediğiniz benzeşim yere giriyorsunuz, birinin kakkını alıyorsunuz.
PARALEL-MUHALEFET İLİŞKİSİ: Bu bina muhalefetteki halk partilerle aksata halinde. Bir meslektaşınız, Diyarbakır Belediyesi'ne dal kapıdan giriyor. Meşru benzeşim iş yapsa, alışılagelen kapıdan girer. Arka kapıdan girmiş bulunduğu ant burada benzeşim şeyler var. Hayatta benzeşim araya gelmeleri belkili olmayanlar kesinlikle benzeşim araya geliyorlar?
GÜVEN KAYBININ BEDELİ AĞIR OLUR: (Muhalefetin vaatleri) Biz kudret olduğumuzda 2002'de minimal ecir 184 milyondu. Bu 184 milyona kendilik kazandırdık. 6 sıfırı attık, kendilik kazanmıştır ve bugünlere geldik. Şimdi de sırtında husye küfesi olmayanlar ne diyor, 'asgari tutarı şuralara getireceğim' diyor. Devlet yönetmenin de benzeşim ahlakı vardır. Türk milleti, daima selim siyasi arayışında olmuştur. Milletimizi düdüklemek isteyenlere prim tıraşlamak gerekir. Bu budun güvene, istikrara oy vermiştir. İnanıyorum ki gine 7 Haziran'da güvene ve istikrara oy verecektir. Güven kaybolursa, bedelini çılgın başağırlık öderiz.

EN İYİSİ TÜRK TİPİ BAŞKANLIK

RAHATSIZ OLUYORLAR: Dünyadaki riyaset sistemi ile yönetilen devletler ile tığ anane ve göreneklerimizi de ortaya koyarak, bunların en iyisi Türk tipi riyaset sistemi dediğimde tasalı oluyorlar.
ÇİFT KAMARALI YANLIŞ: ABD'deki riyaset sistemi farklı, Latin Amerika'da farklı, Rusya'da farklı, Fransa'da farklı. Ben koşa kamaralı kusur diyorum. Tek kamaralı olursa sonuca çılgın elan acul gideriz diyorum. Milletvekili serçimi ile riyaset seçiminin ayrımsız tamamlanmasından yanayım. İki yılda benzeşim intihap yapılmasına karşıyım. Bakın Amerika'da bu başağrısı oluşturuyor. 5 sene olsa istikrar, uluslarası anamal muvazene ister. 2 fazlalık 2 olsa, muvazene olmaz.

'KÜRT SORUNU YOKTUR'

SADECE KÜRTLER DEĞİL: Çözüm Süreci'ni hoppadak memleketimizdeki Kürt yurttaşlarımız üzere düşünürsek, kusur yaparız. Türkiye'de mesail demeti vardır. Benim ülkemdeki halk budunsal unsurların sorunları vardır. Bunları çözmemiz lazım. Ülkemde hoppadak Kürt vatandaşlarımın sorunları yok ki, Türk vatandaşlarımın da sorunları var. Alevi vatandaşlar, ayrımsız biçimde Roman vatandaşların. Kendi aralarında nelerdir diyerek sorulduğunda, entegre benzeşim sorunla karşımıza gelmiyorlar. 10 ayrı sorunla geliyorlar. Bütün bu tarz şeyleri masaya yatırıp demokratik sağ açıklık kendisine başladık, ulusal bağlantı ve beraberlik kendisine bitmeme ettik. Son kendisine Çözüm Süreci kendisine taçlandıralım istedik.
BARAJI BAHANE ETTİLER: Cumhurbaşkanı kendisine söylüyorum: Kürt problemi dediğimiz zaman, Kürt problemi yoktur. Biz bilelim, ne var? Devlette fariza mi almıyorlar, siyasa mi yapamıyorlar? evvel serbest milletvekili milletvekili kendisine başladılar, demincek de öğür kendisine yapıyorlar. Baraj vakasını vesile edip, serbest milletvekili milletvekili kendisine giriyorlardı.
İŞİMİZİ SIKINTIYA SOKTULAR: Kürt yurttaşlarımızın ağırlıklı kendisine yaşadıkları bölgeleri söylüyorum. 12 almanak müddette ne götürülmedi? Eğitim, sağlığı, adaleti, tarımı, ulaşımı, enerjiyi alın, hangisini götürmedik. Tehditle önünü azaltmak için, yasa dışı yollarla işlerimizi sıkıntıya soktular. Hakkari Havalimanı açılacaktı, az elan 2.5-3 sene sarktı. Müteahhitler zılgıt edildi. Sen oradaki Kürt vatandaşı, mensupları kaçırıyorsun.
BÖLMEYE YÖNELİK ÇABA: Bu ülkede, Kürt yurttaşlarımızın problemlerini halletmek derece benzeşim sorunları olmadı hiç. A'dan Z'ye benzeşim belediyenin yapması gerekenleri yapmıyorlar. Belediye deyince, akla temizlik, su gelir. Bunlarda bu tarz şeyleri göremezsiniz.
DEVLET GEREĞİNİ YAPAR: Daha geçmiş dediler, 'biz cebe bırakıyoruz.' Bıraktılar mı, yok. Bırakıp, çıkacağız dediler, çıktılar mı? Zaman ant çevre diyerek rapor kullanıyorlar. Kimsin de tarafsın. Bu ülkede biricik başına devlet vardır. Siz yurttaş kendisine haklarını alırsınız. Siz masaya oturamazsınız. Böyle benzeşim masa yok. Böyle benzeşim masa bulunduğu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmaz. İzleme Heyeti diyerek benzeşim nesne de yok. Devlete 'silah bırak' dersen, devlet cebe bırakmaz. Devlet dünyalık güvenliğini, fert güvenliğini sağlayacak. Devlet bulmuş bulunduğu yerde gereğini de yapacaktır. İç Güvenlik Yasası'nın bu büyüklüğünde alıngan kendisine çıkartılmasının arkasındaki bozukluk de budur.

Kaynak: sabah.com