Antalya'da polisin Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'nde bir eve cinayet zanlısını yakalamak için yaptığı operasyon sonucu ortaya çıkan tablo kafaları karıştırdı.

Aranan zanlı yerine yanlış kişinin evine baskın yapılması sırasında 65 yaşındaki Hamide Yücel'in kalp krizi geçirip ölmesinin kayıtlara 'normal ölüm' olarak geçmesi ailenin acısını artırdı. Polisin yanlış adrese düzenlediği operasyonda annesi Hamide Yücel'i kaybeden Ali Yücel'in gözyaşları dinmiyor. Önceki gün toprağa verdiği annesinin mezarını ziyaret eden Yücel, "Annem kollarımda can verdi. Olanları aklım almıyor" dedi. Hayatı boyunca karıncayı bile incitmediğine değinen ve yaşadığı o anı unutmasının mümkün olmadığını söyleyen Yücel, "Polis kapımız çalsa gelip kendisini tanıtsa, sorsa biz de kimliğimizi verir yanlışlıkla geldiğini söylerdik. Sonrasında çayımızı içer giderdi" diye konuştu. Ali Yücel acılarının tarifinin olmadığını vurgulayarak, karanfil bıraktığı annesinin mezarının başında dua etti. Yücel, "Biz babamızı küçük yaşta kaybettik. Annem bize hem babalık hem analık yaptı. 6 evladını pırıl pırıl vatanını milletini seven insanlar olarak yetiştirdi" diyerek duygularını anlattı.

KİMLİĞİM HALA O POLİSTE


Anne acısıyla sarsılan Ali Yücel, polisin kimliğini alıp gittiğini ve cenaze dönüşü yapılan kimlik kontrolünde tanıdık polisleri devreye sokarak kurtulduğunu anlattı. Yücel, kimliğinin hala kendisine iade edilmediğini söyledi. Yücel, 155'i aradığı iddia edilen ve kendi ev adresini veren şahıstan da şikayetçi olduklarının altını çizdi.

SORUŞTURMA AÇILDI


Olayla ilgili Antalya Valiliği bir açkılama yaptı. Ölüm nedeni, 'Bulaşıcı olmayan hastalık neticesi normal ölüm' olarak duyuruldu. Antalya'da polisin 'cinayet' şüphesiyle gözaltına alınmak istenen oğlunun yanında fenalaşıp hayatını kaybeden 65 yaşındaki Hamide Yücel ile ilgili Antalya Valiliği önceki gün akşam saatlerinde açıklama yapıldı. Açıklamada, 22 Ocak 2017' saat 15.30 sıralarında 155 ihbar hattına, 12 ayrı suçtan yakalama emri olduğu tespit edilen zanlı Ş.V.'nin bir evde saklandığı bilgisinin geldiği, şüphelinin yakalanması için çevre güvenliği alınarak evde arama yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet güçlerinin ihbar edilen adreste yaptıkları arama sırasında, Hamide Yücel isimli kadının aniden fenalaşarak yere düşmesi üzerine, emniyet mensuplarınca 112 unsurları çağrılmış, Yücel sevk edildiği OFM Hastanesinde vefat etmiştir. Ölüm raporu, 'bulaşıcı olmayan hastalık' neticesinde 'normal ölüm' olarak belirtilmiştir. Daha sonra Hamide Yücel'in kalp sorunu nedeniyle ameliyat edildiği tespit edilmiştir. Söz konusu üzücü olay, yapılan bir ihbar değerlendirirken meydana gelmiş olmakla birlikte, olayda emniyet mensuplarının herhangi bir hizmet kusuru olup olmadığını araştırmak üzere görevlendirme yapılmıştır" denildi.