Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eserim' söylediği zamanı Selimiye Camii'ne mevrut çorapsız ziyaretçilere 'ücretsiz' çorap tevzi devri başladı.

Türk-İslam mimarisinin en ehemmiyetli yapıtı bulunan Selimiye'de herif sağlığının korunması ve caminin bembeyaz tutulması üzere Edirne İl Müftülüğü ehemmiyetli ayrımsız hamle atarak, camiyi görüşme buyurmak talip ve ayağında çorabı namevcut ziyaretçilere parasız çorap dağıtımı hazırlamaya başladı.

Tarihi camiye ziyarete mevrut yurttaşlar ise uygulamanın adamakıllı ve durumunda ayrımsız aplikasyon bulunduğunu söyledi.

ÇIPLAK AYAK GEZMEK YASAK

Selimiye Camii Baş İmam-Hatibi Hafız Tamer Alat, zamanı caminin bundan ahir süreçte çorapsız görüşme edilemeyeceğini dile getirerek 'Selimiye Camii'ne çorapsız girilmeyecek. Dinimiz harbilik dini, peygamberimiz dinimizin yarısının harbilik olduğumuz söylüyor bizlere. Dolayısıyla harbilik bizim ayrık ehemmiyetli ayrımsız husustur. Buraya mevrut ziyaretçilerimize ve yurttaşlarımıza ötekilerden etkilenmemesi ayrık apaçık ayakla girilmemesi hususunda hakeza ayrımsız himmet başlattık. İstanbul'dan ayrımsız iş adamımızın katkılarıyla henüz çok camimizin kapısında hakeza mevrut kardeşlerimize yegâne kullanımlık çorap ağırlama edeceğiz. Camide henüz elleme hıfzıssıhha sağlamak, henüz Vevobahis mıhlı ayrımsız biçimde tapınma etmeyi gerçekleştirme buyurmak ayrık hakeza ayrımsız aplikasyon başlattık. İnşallah devamı dirimlik insanlarımız bu uygulamadan memnun' dedi.

Tarihi Selimiye Camii'ne tapınma ve görüşme ayrık mevrut ortak nice yurttaş da 'çorap' uygulamasının doğru ve durumunda ayrımsız aplikasyon bulunduğunu belirterek hem harbilik ve hıfzıssıhha aynı zamanda cami adabı açısından henüz doğru ve adamakıllı bulunduğunu kaydetti.

TARİHİ CAMİ 24 SAAT İBADETE AÇIK

Öte yandan, geçtiğimiz çağda Edirne Valiliği vasıtasıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, zamanı cami 24 vakit ibadete açılırken, eş ziyaretçilere hem yegâne kullanımlık baş örtüsü aynı zamanda tesettür giysisi verilmeye bitmeme ediliyor.

Kaynak: sabah.com