Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürülmesiyle ilgili tutuklananlar arasında bir anne ve oğlunun bulunduğu öğrenildi.

Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uğrayan Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan bonus veren siteler biri çocuk 7 kişi arasında anne Y.D. ve oğlu U.D.'nin de olduğu belirlendi.

Sevk edildikleri Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde atılı suçlamaları kabul etmeyen anne ve oğul, 4 kişinin öldürülmesiyle ilgilerinin bulunmadığını savundu.

Mahkemedeki sorguda, soruşturma dosyasındaki gizli tanık ve olaydan yaralı kurtulan Y.E.'nin beyanları okundu. Gizli tanık ve yaralı şahsın beyanlarında, şüpheli U.D.'nin, Börü ve arkadaşlarının sığındığı evin balkonuna üst kattan ip sarkıtarak indiği ve üzerindeki silahla ateş ettiği ileri sürüldü.

Şüpheli U.D.'nin 4 kişiyi binadan aşağıya atan grup içerisinde yer aldığı savunulan ifadelerde, grubun yaralı bir kişiyi sürükleyerek caddeye getirdiği ve üzerinden araçla geçtikten sonra döverek öldürdüğü kaydedildi.

Gizli tanık, ayrıca olayların yaşandığı sırada grup içerisinde yer alan şüpheli U.D.'nin annesi Y.D.'nin de sürekli "gebertin bunları" diyerek saldırganları kışkırttığını iddia etti.

Şüpheli anne ve oğlu, gizli tanık ifadelerine ilişkin kendilerini, "Gizli tanık olan kişi olayı gerçekleştiren kişidir" diye savundu.

Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili tutuklanan şahıslar arasında Diyarbakır'da bir dershanede stajyer öğretmenlik yapan üniversite öğrencisi A.B. de bulunuyor.

Gizli tanığın dosyadaki beyanında, A.B.'nin, olay esnasında yüzü koyu renkle kapalı olan ancak burun ve yüzünün bir kısmı açık olan kişi olduğunu ileri sürdü. Gizli tanık, saldırgan grup içerisinde bulunan A.B.'nin sürekli diğer kişilere "Öldürün, gebertin" diyerek bağırdığını savundu.

Şüpheli A.B. de savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek, "Olayla ilgim yok. Eğitimci bir insanım, yapılanlar vahşettir" ifadesinde bulundu.

Mahkeme, saldırıda yaralanan Y.E. ile gizli tanık beyanlarının birbiriyle örtüştüğü ve dosyada "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller" bulunduğu gerekçesiyle şüphelilerin tutuklanmasını kararlaştırdı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 9'u serbest bırakılmış, biri çocuk 7 kişi de tutuklanmıştı.