Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2011 yaz saati uygulamasının 28 Marta alınması nedeniyle uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla genelge yayımladı.
     SHGM tarafından yayımlanan ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgede, 10 Mart 2011 tarih ve 27870 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı hatırlatılarak, 2011 yaz saati uygulamasının 27 Mart yerine 28 Marta alınması nedeniyle hava yolunu kullanan yolcuların muhtemel aksaklıklardan etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.
     Söz konusu genelgeyle, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Havaalanları İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Türk Hava Yolları'nın (THY) yanı sıra, sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm gözetim ve yönetim işletmeleri değişiklik hakkında bilgilendirilerek, önlem alınması konusunda uyarıda bulunuldu.
     Genelgede ayrıca, Uluslararası Hava Taşıyıcılar Birliği (IATA) Başkanı Giovanni Bisignani'ye de konu ile ilgili 16 Mart 2011 tarihinde bir yazı gönderilerek, 2011 yaz saati uygulamasının Türkiye'de bir gün geç başlayacak olmasından dolayı uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için Türkiye'ye sefer yapan tüm IATA üyesi hava taşıyıcılarının uyarılması konusunda yardımcı olunması istendi.
     Türkiye'nin yaz saati uygulamasına bir gün geç girmesi nedeniyle IATA'nın 2011 yaz tarifesinde kalkış ve varış saatlerinde bir saatlik fark oluştuğu vurgulanan genelgede, ''bu nedenle söz konusu tarihte hava yolunu kullanacak yolcuların iç hatlarda iki, dış hatlarda ise üç saat önce havaalanlarında hazır bulunması önem arz ediyor. Hava yolunu kullanacak yolcularımızın mağduriyet yaşamamasını teminen kamuoyuna saygıyla arz olunur'' ifadesine yer verildi.