Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Yemen sağlık bakanlığının Salı günü yayımladığı verilere göre ülkenin bazı kesimlerinde salgından etkilenenlerin sayısında hâlâ önemli bir artış görülüyor.

Salgının yayılma hızı, Nisan'dan sonraki ilk üç ay ile kıyaslandığında, son iki ayda yavaşlama gösterdi. Son günlerde yeni bildirilen günlük vaka sayısı 3,000 ’e kadar geriledi.

Bugüne kadar görülen en yüksek yayılma hızına sahip olan salgının başlamasından kısa bir süre sonra WHO, en kötü senaryo olarak altı ay içinde 300,000 kişinin hastalanacağını tahmin etmişti.

12 BÖLGEDE ANİ ARTIŞ

WHO sözcüsü Tarik Jasarevic, başkent Sanaa ile Hajjah ve Amran vilayetleri gibi salgının en çok etkilediği bölgelerde bile yeni vaka sayılarında düşüş olduğunu bildirdi. Ancak Hodeidah, Al Jawf, Al Mahwit, Ibb, Dhamar, Al Bayda ve Aden vilayetlerindeki 12 bölgede ise şüpheli vakalarda “ani ve kayda değer bir artış” meydana geldiği bildiriliyor.

Jasarevic yaptığı yazılı açıklamada, "WHO olarak şu anda bu artışın sebebini araştırıyoruz" dedi.

BM daha önce, 15.7 milyon insanı temiz su ve hijyenik yaşamdan mahrum bırakan iç savaştan ötürü meydana gelen salgına "insanların neden olduğunu" söylemişti.