YENİ üniversiteler adaylar için yerleşme açısından ciddi avantajlar sağlasa da birçok aday üniversitelerin çoğunun adını bile bilmiyor. Oysa, Mühendislik, Tıp, Eczacılık, Eğitim, Diş Hekimliği, Siyasal Bilimler, Uluslar arası İlişkiler, İşletme ve İktisat dahil birçok fakültesi olan bu üniversiteler, özellikle orta seviye ve altında puan alan öğrenciler için önemli bir şans yaratıyor. Yeni açılan vakıf üniversiteleri de cazip burs olanakları ve 10 bin YTL"nin altındaki ücretleriyle dikkat çekiyor.

VAKIFTA KREDİ İMKANI

Hukuk, eczacılık, öğretmenlik, diş hekimliği, veterinerlik,iktisat, işletme gibi mezuniyet sonrası serbest çalışma imkanı veren mesleklerde önemli avantaj sağlıyorlar. Üniversitenin marka değeri, mesleğinizin önüne geçmediği sürece bu bölümleri rahatlıkla seçebilirsiniz.

Vakıf üniversitelerinin özellikle 2 yıllık MYO"larını dikkatle incelemelisiniz. Sektör temsilcileriyle uzlaşarak açılan ve işverenin beklediği personeli yetiştiren bölümlerin mezuniyet sonrası iş güvencesi var. 6 bin YTL"ye kadar düşük öğrenim ücreti olan bu bölümlerde yarı zamanlı çalışarak, okuyabilirsiniz. "Bir gün gelir okul ücretimi ödeyemem" diyorsanız hiç korkmayın. Çünkü yasalara göre vakıf üniversitesi sadece para nedeniyle okuldan atamıyor.

YATAY GEÇİŞ YAPILABİLİR

ÖRNEĞİN öğretmen olmak isteyen biri en yüksek puanlı Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi"nden mezun olsa da atanınca aynı maaşı alıyor. Elbetteki Boğaziçi"nde eğitim kalitesi çok yüksek ama eğer oraya girme şansınız yoksa açıkta kalmayın. Puanınızın yettiği yere girip, ders notlarınızı yüksek tutup, yatay geçiş yapın. Adını ilk kez duyduğunuz bir üniversitede başlayan eğitiminizi, marka değeri yüksek başka bir üniversitesitede bitirebilirsiniz.

star