Girsan Silah Sanayi Fabrika Müdürü Yusuf Nesil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli üretim silahla ilgili açıklamalarının kendilerini son derece cesaretlendirdiğini belirterek, "Türk üreticilerin son 10-15 yılda neler yaptığını herkes gördü. Bundan sonra da çok daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum." dedi.
Karadeniz Silah Projesi kapsamında 1994'te kurulan ve 2001'de özelleştirilen GİRSAN Silah Sanayi Fabrikası'nda üretilen silahlar, 54 ülkeye ihraç ediliyor. NATO'nun belirlediği kriteri 6 kat aşan "MC 28 SA" adı verilen tabancayla dikkati çeken firma, Ar-Ge çalışmalarını ise her geçen gün artırıyor.  
Nesil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 yıldır hafif silah sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi.  
Savunma sanayisinin son 15 yılda geldiği noktanın çok güzel olduğunu belirten Nesil, gerek hafif gerekse ağır silahta yapmaları gereken daha çok iş olduğunu vurguladı.  
Bu noktada dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip ettiklerini anlatan Nesil, "Batılı, Amerikalı silah üreticilerinden daha iyi silahlar üretmeyi hedefliyoruz.   
Sadece Türkiye'de değil dünyadaki asker ve polis teşkilatlarına da silah sunuyoruz. Kolombiya Deniz ve Hava Kuvvetleri, Güney Afrika ile Gürcistan Polis teşkilatları gibi birçok yabancı devletin kolluk kuvvetlerine tabanca sunuyoruz." diye konuştu.
İğneli, horozsuz, kompozit gövdeli yeni nesil tabancaları kolluk kuvvetlerinin kullanımına sunduklarını belirten Nesil, "Jandarma teşkilatına en son 2 bin teslimat yaptık.  
 Polis teşkilatının açmış olduğu 35 bin adetlik ihaleyi de kazandık. Şu anda 30 bin adedi teslim ettik, geriye kalan kısmın test aşaması devam ediyor. Jandarma teşkilatına 'Regard MC', polis teşkilatına da 'MC 28 SA' model tabanca verdik." ifadelerini kullandı.
Nesil, kendileri için gelişimin sonu olmadığını, yeni dönemde bu silahların üst versiyonunu pazara sunacaklarını dile getirdi.  
ABD başta olmak üzere birçok devlet tarafından "MC 28" modellerdeki tabancanın talep edildiğini bildiren Nesil, "Özellikle ABD ve Batılı diğer ülkelerin polimer tabancamız dikkatini çekti ve ciddi oranda talep söz konusu. Amerika'daki özel kuruluşlar, büyük dağıtıcılar talep gösteriyor." dedi.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın “Bundan sonra artık bizim polis teşkilatımız Sig Sauer diye bir silahı kullanmayacaktır. Biz artık bu tabancaları veya daha uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz. Çünkü onlardan almaya devam ettikçe bize tembellik geliyor.   
Biz kendi ürettiklerimizle yapalım. Bu planların hedefi Türk milletine diz çöktürme planıdır” açıklamasının ardından, dikkatler yabancı silah sistemlerini ikame edecek “yerli ve milli” projelere çevrildi.İŞTE TÜRKİYE'NİN YABANCI MARKALARA ALTERNATİF OLACAK YERLİ VE MİLLİ SİLAHLARI...
MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ:  Dünya ordularının kullandığı piyade tüfeklerinin üstün özellikleri bir araya getirilerek yerli olarak tasarlandı. 
7.62 mm çapındaki silahın etkili menzili 400 metre.  
T129 ATAK HELİKOPTERİ: İtalyan Agusta Westland A129 helikopterinin gövdesi TSK ihtiyaçlarına göre modernize edilerek geliştirildi. Helikopterin elektronik sistemleri yerli imkânlarla yeni baştan üretildi. 
Halen dünyada sınıfının en etkin taarruz helikopteri olduğu belirtiliyor.  
T-155 FIRTINA OBÜSÜ: Hareket halindeyken 30 saniyede atışa hazır hale geliyor. 
1 dakikada 6 top atışı yapabiliyor. Atış sonrasında 30 saniye içinde mevzi değiştirebiliyor.   
ASELSAN ’ın geliştirdiği atış kontrol sistemi 8-25 kilometre aralığındaki hedeflerin tam isabetle vurulmasını sağlıyor.  
KASIRGA TR-300 FÜZESİ: Kara Kuvvetleri ’nin vurucu gücünü önemli ölçüde artırdı.   
100 kilometre menzildeki hedefleri imha edebiliyor.  
HGK İLE AKILLI BOMBA: TÜBİTAK, Hassas Güdüm Kiti (HGK) geliştirerek, savaş uçaklarında kullanılan klasik mühimmatı akıllı bombaya dönüştürdü. 
Jetler, güdüm yeteneği kazanan bombalarını, hedeflerinin üzerine gelmeden, tehlikeli alan dışından ateşleyebiliyor.  
SOM FÜZESİ: TÜBİTAK geliştirdi. Menzili 200 kilometre. Uçaktan, karadan ve denizden ateşlenebiliyor.
Hedefine GPS ile uydu aracılığıyla yöneliyor.  
UMTAS FÜZESİ: Taarruz helikopterlerinden ateşleniyor. At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip bulunuyor. 
Test atışlarında hedefini 3 bin 750 metreden vurma başarısı gösterdi.  
ALTAY MİLLİ TANK:  Prototip üretimi bitti. Seri üretim için ihaleye çıkıldı. 
Tank teknolojisinde gelinen son aşamanın ürünü olduğu vurgulanıyor.  
MİLGEM: İlk Milli Gemi olan “TCG Heybeliada” 2008 ’de denize indirildi. 
99 metre uzunluğundaki gemi, yerli seyrüsefer sistemleriyle donatıldı.  
KOBRA: OTOKAR ’ın geliştirdiği zırhlı tekerlekli araç 9 personel taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. 
Aracın su engellerini aşabilen amfibik versiyonu da bulunuyor.  
BORA-12 KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ: Jandarma Genel Komutanlığı– MKE işbirliğiyle geliştirildi. 7.62mm çapındaki tüfeğin etkili menzili bin 200 metre. 
Rakiplerinden farklı olarak, dipçik, kaynak, tetikkabza mesafe ayarı özelliklerine sahip.  
KİRPİ PERSONEL TAŞIYICILAR Mayına ve el yapımı patlayıcılara karşı korumalı personel taşıyıcılar BMC tarafından yüzde 70 yerli imkânla üretildi.
 Bir depo benzinle 800 kilometre menzile ulaşabiliyor.   
Lastikleri patlasa da 40 kilometre gidebiliyor. Askerlerin operasyona güvenle ulaştırılmasını sağlıyor.  
ANKA VE BAYRAKTAR: Operasyonlara anlık istihbarat sağlıyor. 
İkinci aşamada geliştirilen silahlı versiyonları TSK ’nın terörle mücadele operasyonlarında şehit sayısının asgari seviyeye düşürülmesine büyük katkı sağladı.