İstanbul merkezli yerine düzenlenen 'Paralel Yapı' soruşturmasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile kâh itimat mensubunun de aralarında bulunduğu mevkuf zanlıların avukatlarınca meydana getirilen 'hakimin reddi' talebini akseptans fail ve tutukluların salıverilmesine değişmeyen verici esas ukubet mahkemesi hakimleri için cürüm duyurusunda bulunulduğu bildirildi. 

İstanbul Barosu'na mukayyet yerine Turgutlu ilçesinde avukatlık karşıcı Mehmet Demirlek, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk olmak için Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 'Paralel Yapı' soruşturmasında tutuklu zanlıların avukatlarınca meydana getirilen 'hakimin reddi' talebini akseptans fail İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik ve mevkuf zanlıların salıverilmesine değişmeyen veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer için 'tutuklama' ihtiyari cürüm duyurusu dilekçesi verdiğini kaydetti.

Demirlek'in verdiği cürüm duyurusu dilekçesinde, adı güzeşte hakimlerin İstanbul Adliyesi'nde hakim yerine fariza yapmakta olup, Fetullah Hoca Terör Örgütü'nün (FETÖ) hakimiyeti altında oldukları ileri sürüldü.

Dilekçede, kuşkulu hakimlerin, hakimlik görevlerini kötüye kullanarak, cürüm delillerini setir yahut değiştirme, kaçmaya olanak mizan ve anayasayı ihlal suçlarını işledikleri belirtildi.

Muhabir: Erkan Şimşek

Kaynak: AA