Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in bundan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürütecek olmasının hem Kayseri'nin hem de bölgenin kazancı olacağını söyledi.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerine daha güçlü katılacağını belirten Yıldız, milletvekili listelerinin bir öncekinden daha da güçlü olacağını ifade etti.

11 YILDA 11 YERLİ KÖMÜR HAVZASI

Yıldız, bir basın mensubunun sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde de Türkiye'nin yerli kaynaklarına, yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiği yüksek destek ve himayesinin açık net olduğunu belirterek, "Türkiye, son 11 yıl içerisinde 11 ayrı yerli kömür havzasına, rezervine sahip oldu. Yeni 7 milyar ton civarında bir rezervin buluculuğunu yaptı. MTA'nın yaptığı çalışmalarla hamdolsun bu noktaya geldik" diye konuştu.

Bakan Yıldız, şunları kaydetti:

"7 milyar ton -yalnızca karşılaştırma olsun diye söylüyorum- dünyanın 1 yılda kullandığı kömür miktarına denk. Konya Karapınar'da, Afşin Elbistan'da, Eskişehir Alpu'da, Afyon Dinar'da, birçok merkezde kömür rezervlerimizin miktarının 2 katını çıkardık. AK Parti hükümetlerimizle beraber -Sayın Cumhurbaşkanımızın demeci vesilesiyle bir kez daha bir duyuruda bulunmak isterim- bütün yerli yatırımcılarımızı, uluslararası yatırımcıyı, uluslararası sermayeyi Türkiye'de yerli kömür madenlerini işletmeleri için teşvik ediyoruz. Bununla alakalı, Hazine'nin ortaya koymuş olduğu teşviklerin de yapıcı bir rol alacağına inanıyoruz. Türkiye'de gerek yerli kömür kaynaklarımızın, gerekse yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar, su, güneş, jeotermal ve biyokütle gibi kaynakların inşallah bundan sonra daha büyük oranda yer alması için hep beraber enerji politikaları ve stratejileri çerçevesinde uğraşacağız ve koşturacağız."