Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte büyümemiz daha iyi noktalara gelecek. Cari açığımız ciddi anlamda gerileyecek çünkü enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Diğer yandan da enflasyona ciddi etkisi olacak" dedi.

Yılmaz, AK Parti Bingöl İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi için geldiği Bingöl'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki gerileme etkilerinin 2015 yılında daha net görüleceğini belirtti.

Partisinin Bingöl kongresinin şölen havasında geçtiğini dile getiren Yılmaz, AK Parti yenilikçi, her zaman kendisini yenilemeyi bilen bir parti olduğunu söyledi.

SİYASİ İSTİKRAR VURGUSU

Türkiye'nin geleceği açısından haziran ayında yapılacak seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, Türkiye'nin ikinci bir atılım yapması gerektiğini, bunun yolunun da demokratik siyasi istikrardan geçtiğini belirtti.

"TÜRKİYE KABUK DEĞİŞTİRDİ"

Siyasi istikrarın olmadığı geçmiş dönemlerde Türkiye'nin ekonomiden demokrasiye, dış politikaya varıncaya kadar çok çeşitli meselelerle boğuştuğunu gördüklerini dile getiren Yılmaz, "Hep bunun tecrübesini yaşadık. Şimdi çok şükür demokratik siyasi istikrarımız var. Son 12 yılda bu istikrar sayesinde Türkiye adeta kabuk değiştirdi. Çok somut yansımalarını her tarafta görüyoruz" diye konuştu.