Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Konferansı'nın Nisan ayı sonu, Mayıs ayı başı gibi bir tarihte Türkiye'de yapılacağını bildirdi.
     Babacan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2011'in hiçbir şeyin otomatik pilota bağlanamayacağı bir yıl olduğunu belirterek, ''2011'de mutlaka her an, her dakika işin başında olunması ve gelişmelerin gün gün takip edilip bu gelişmelere göre kararlar alınıp çalışmalara yön verilmesi gerektiğini'' vurguladı.
     ''Bu yıl rehavete asla yer yok, rehavet marjı yok'' diyen Babacan, sağlam politikalara mutlaka devam etmeleri gerektiğini, önceliğin istikrar olduğunu kaydetti.
    
     -G-20 KONFERANSI-
    
     ''Türkiye'de nisan ayı sonu, mayıs ayı başı gibi bir tarihte G-20 Konferansı düzenleyeceğiz'' diyen Babacan, konferansın G-20 Dönem Başkanı Fransa ile beraber, Fransa-Türkiye eşbaşkanlığında düzenleneceğini söyledi.
     Bu konferansta, dünyadaki enerji ve gıda fiyatlarının İstanbul'da masaya yatırılacağını ifade eden Babacan, ''G-20 olması tabi hem katılım açısından hem küresel yansımalar açısından son derece önemli olacak. Hem gıdanın hem enerjinin Türkiye'de konuşuluyor olmasının da dünya açısından kuşkusuz, tabi özel ayrı bir anlamı olacak'' dedi.