Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefetin umumi seçimlerde yüzdelik 35 oy gayesi koyduğunu belirterek, 'Yüzde 35 ile Türkiye'de kudret olunmuyor. Şu anda bazen matbuat neşriyat organlarında, internette, haberlerde hakeza benzeri matlup yayılmaya çalışılıyor' dedi.

Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde AK Parti Seçim Koordinasyon merkezlerinin açılışını karşılayıcı Kılıç, buralarda icra ettiği konuşmada, AK Parti kadrolarının, 2 cumhur reisi ve 3 başvekil katığını söyledi. 

Bu milletin kendisiyle beraber olan temsilcileri istediğini özetleyen Kılıç, ortaya konulmuş olan sözlerin güzel izlem edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Kılıç, halktan aldıkları yetkiyle ülkeyi yönetmeye isteyen olduklarını dile getirerek, 'Yeni anayasayı illet söylüyoruz? Artık bu esas bizlere elverişsiz geliyor. Şimdi ne diyor muhalefet? 'Biz istemeyiz.' Niye? Çünkü kudret geçmek kabilinden benzeri niyetleri yok' sanarak konuştu.

Ülkede, kimi ışıksız oyunların oynanmaya çalışıldığını tamlayan Kılıç, halkın bu oyunları begayet güzel bildiğini ve gördüğünü kaydetti.

Türkiye'nin, altyapısı hazırlanmış, sıçrama noktasına mevrut begayet değişik benzeri diyar bulunduğunu özetleyen Kılıç, 'Tabii beraber muhalefetten 4 yıllığına iktidara isteyen olanlar var. Seçim hedefini yüzdelik 35 namına koydu. Yüzde 35 ile Türkiye'de kudret olunmuyor. Şu anda bazen matbuat neşriyat organlarında, internette, haberlerde hakeza benzeri matlup yayılmaya çalışılıyor. Biz şu anda herhangi birlikte antlaşma bulunduğu kabilinden açıkça duruluk öndeyiz. Bunda bizim benzeri şüphemiz yok. Başkalarının ne icra ettiği ne dediği bizi ilgilendirmiyor. Biz özlük işimize bakarız. Biz bugüne büyüklüğünde yaptıklarımızı, yapacaklarımızı konuşuruz. Yapılamayacak olanı da uydurma vermeyiz.'

Açılışların peşi sıra partililerle yârenlik fail Kılıç, henüz sonradan esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak: AA