Bir türlü İstanbul'a uçak seferleri kalıcı hale getirilmedi. Böyle giderse de zor getirilir. Isparta büyümedikçe, sanayide, ekonomide belirli bir büyüme sağlanmadıkça bu tartışmalar bitmez.

Kara Havacılık Okulu'nun tamamlanması ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ikinci üniversiteyi bünyesinden çıkarmasının ardından Isparta’dan İstanbul'a da, Ankara'ya da her gün uçak seferleri başlar.

Isparta THY başta olmak üzere uçak firmalarının her dönem seferleri kaldırılacak illerin başında gelmemeli. Siyasilerimiz de bu konuda gerekli girişimleri yapmalı.

BELEDİYE OPERASYONU

Isparta Belediyesine yönelik yapılan operasyonla ilgili herkes bir şeyler söylüyor, bir şeyler yazıyor.
Öncelikle böyle bir durumu Allah kimseye göstermesin. Sanıkların suçları varsa hukuk cezayı verecektir, yoksa Allah kurtarsın.Bunun dışında şu aşamada yorum yapmak doğru olmaz. Hele hele bu konuyu siyasi boyuta çekmek son derece yanlıştır.

EĞİTİMDEKİ BAŞARI

Yıllardır eğitimde durumun iyi olmadığını, başarısızlığın arttığını yazıyoruz. Biz "başarı yok" dedikçe Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz "başarılıyız" dedi.

Yazılarımızdan dolayı bizi "hakaret" ediyor diye mahkemeye verdi. Dün ise kendisi bir açıklama yapmış, "Eğitim ve öğretim bakımından alt yapısını tamamlamış, okul ve öğretmen eksikliği bulunmayan bir şehir olmasına rağmen Üniversite sınavlarında gerekli başarıyı sağlayamıyoruz.
Bunun için Isparta’da ilk defa Çalıştay düzenlemeye karar verdik. Bu toplantıya sivil toplum örgüt-leri ve sendikalar, Veliler, Öğrenci Dernekleri, Öğretmenler ve tüm toplumu kucaklayan bu toplan-tıya çağırdık.

Amacımız; Biz nerede hata yapıyoruz?

Şimdiye kadar yapılan hususları, gözden geçirerek, gidermek istiyoruz. Daha iyi netice almak için çalışmalarımız devam etmektedir. Isparta, eğitim ve öğretim bakımından zengin olan bir şehirdir."
Ne diyelim şükürler olsun ki müdür bey sonunda başarısızlığı kabul etti. İnşallah başarı için gereğini de yapar.