UYAN ISPARTA, KIR ZİNCİRLERİNİ!!!

 

  • ISPARTA, VAROLMA-OLMAMA MÜCADELESİNDE KIRILMA NOKTASINDA BULUNUYOR
  • PEKİ, ISPARTA ZİNCİRLERİNİ KIRABİLECEK Mİ?...

 

                                                                     Zeki TARHAN – ANKARA

                                                                      --------------------------------------

                   …Evet,uyanacaksın Ispartam.başka çaren yok çünkü. Ve uyanınca da kıracaksın zincirlerini!!! ISPARTA YAĞ GÜLÜ’ne sen nasıl süs bitkisi dersin yahu?!!! Anneler gününe,yada sevgililer gününe mi bu Isparta Yağ Gülü?!!!

                  Şu üretim prosesine bir baksana…Gül Bahçesinden topladığın Gül, şıp-şak gülyağı mı oluveriyor yoksa. Gül çiçeği üretici,daha gün ağarmadan,herkesin derin uykuda olduğu o saatlerde, ellerine diken batarak topladığı gül çiçeklerini, koklamak için mi,yoksa dış ödemeler dengesi için mi,yada makro ekonomik dengeler için mi topluyordu?!!!

                                                       

                                                        ***

                Gül Bahçesindeki o gül çiçeği; sadece hammadde idi. O hammadde yarı mamul,konsantre ürün,mamul ve de nihai ürün yada uç ürün olarak,üretim süreçlerinden geçmiyor mu?!!! Bu endüstriyel üretim prosesini nasıl görmezlikten gelir yada yok sayarsın?!!!

                Isparta YAĞ GÜLÜ’nün neresi “SÜS BİTKİSİ” bu sorunun yanıtını bugüne dek hiç düşündün mü?!!! İşte bu soruyu,kendine hiç sormadığın için, KDV oranlarını da incelemedin.Gülyağında,gülsuyunda ve diğer gül mamullerinde niçin KDV oranları %18 de, pamuk,zeytin-zeytinyağı ve diğer Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Ürünlerinin KDV oranları %1 diye sorgulamadın!!! Sebep-sonuç ilişkilerini bilimsel perspektifle masaya yatırma gereksinimini de duymadın.

              Üniversitemiz vardı,hani sürekli övündüğümüz. Tekno-Parkımız,GÜLAR’ımız vardı. ITSO’muz vardı,sanayicilerimizin meslek kuruluşu. Niçin bugüne dek seslerini çıkarmadılar?!!!

             Vali OĞUZ, “ISPARTA İLİM ŞEHRİ” diyor. İlim şehrinde; Isparta Yağ Gülü’nün,endüstriyel süreçten geçtiği bilinmez mi?!!!

             Daha dün, ( 8 ) Kg.GÜLYAĞI, Devletten vergi kaçırılarak satılmadı mı?!!! KAYIT DIŞI EKONOMİ ile büyük bir mücadelenin içinde olduğunu bildiğimiz Devletimizin buna seyirci kalması demek, Hazinenin gelir kaybı anlamına gelmiyor mu?!!!

            Isparta İl Tarım Müdürlüğü,henüz Isparta ve civarındaki gül ekim alanlarının envanterini bile çıkarmış değil. Ne kadar tarımsal alanda,ne kadar gül üretildiğini nasıl bilmeyiz,aklım almıyor…    

                                                              ***

             Gül üretimindeki girdi maliyetleri ve toplam ürün maliyetlerindeki yükseklikle,rakip firmalar ve dışarıyla nasıl rekabet edebiliriz?!!! Devletimiz,bu yüksek maliyetleri düşürmede,Isparta Yağ Gülü için niçin harekete geçmez?!!!

             Gidiyoruz, Dünya Devi ÇİN’e kendi ellerimizle Isparta’nın Yağ Gülü Fabrikasını kuruyoruz!!! Hele bak,bak şu işe?!!! Ya bunu hangi akıl,hangi izan’la izah edeceksiniz Allahaşkına?!!!

              Isparta; bindiği dalı kesiyor, kendi ayağına kurşun sıkıyor!!! Halısını yok eden Isparta,GÜL’ünü de yok ediyor!!!

             Hemen,ama hemen,”TİTRE VE KENDİNE DÖN ISPARTA!!!” Isparta Yağ Gülünü,Süs bitkisi olmaktan önce bir çıkar.Teşvik,teşvik diye tutturdun.Nerede ne yapılacağını öğren artık!!!

              Buradan Vali OĞUZ’a sesleniyorum: Sayın valim,”İLİM ŞEHRİ ISPARTA” diyorsun.Kararnameye bir cümle ilavesi yeter diyorsun.Isparta Yağ Gülünü kurtarmak için,İLİM ŞEHRİ OLMAYA FALAN GEREK YOK. Isparta yağ gülü’nün üvey evlat konumundan çıkarılması için,küçücük bir adım at lütfen…

 

                                                            DEVAM EDECEK…

                                                             BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN…