Sayın valim,

 Size yazdığım bu açık mektup, iki konuyu kapsıyor. Birinci bölümde,Eğirdir’de yaşanan “GÖL-ÇÖP yada ÇÖP-GÖL FACİASI” ile ilgili duygu ve düşüncelerim ile bu konudaki kamuoyu beklentilerini dile getireceğim.

  Mektubumun ikinci bölümünde ise, Isparta ve Eğirdir kamuoyunda büyük heyecan uyandıracağını ve de sevinçle karşılanacağını umduğumuz “EĞİRDİR GÖLÜ 2011 DÜNYA OFFSHORE ŞAMPİYONASI” ile ilgili olarak beklentilerimizi ve bu konuda neler yapılabiliri ele alıp,sizlerin taktirlerine arzediyorum.


 Sayın valim,

  Malûmunuz olduğu üzere, Eğirdir’de hiç olmaması ve de yaşanmaması gereken ve adına “GÖL-ÇÖP yada ÇÖP-GÖL FACİASI” dediğimiz bir ÇEVRE faciasını, ne yazık ki yaşadık.Bu olay, biz Eğirdir’lilerin bir ayıbıdır. Nasıl ki, mal alımlarında “Ayıplı mal” satın alınabiliyorsa, hizmet üretimlerinde de, “ayıplı hizmet” le karşılaşılabiliniyor…

Bu ayıbı işleyerek, ÇEVRE FACİASI’na yol açan EĞİRDİR BELEDİYESİNİ elbette ki kınıyoruz…Ama sayın valim,taktir edersiniz ki, kınamakla iş bitmiyor. Çevre mevzuatımız; “ Kirleten Öder” prensibini esaslı bir şekilde hüküm altına almış ve cezai müeyyidesini de koymuştur.

Kamuoyunun sizden beklentisi; ister özel kişi olsun,ister tüzel kişi olsun,ister yerel yönetimler ve kamu olsun, en büyük mülki amir olarak,mevzuatın gerektirdiği cezai müeyyideyi uygulamak…Yoksa sayın valim, bu yapılmazsa,kamuoyu vicdanı rahatlamayacak kanayan bir yara gibi,belki de kangrene dönüşebilecektir…Bu tıpkı; pasaklı bir ev hanımının,süprüntüleri halının altına süpürmesine benziyor…

Bir düşünün sayın valim, her çeşit atığın atıldığı GÖL EKO-SİSTEMİ !!! Bu sistemi onarmaya çalışırken, bozulan ekolojik dengeyi çeşitli plân ve projelerle sağlamaya çalışırken, ÖZEL HÜKÜM  çalışmalarıyla, üzerinde tir-tir titrediğimiz EĞİRDİR GÖLÜ’nün  ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞMESİNE SEYİRCİ KALAMAZDIK !!!

“Rüzgâr getirmiş” aldatmacası ve de kandırmacası, çocuklara verilen bir “ELMA ŞEKERİ”nden başka bir şey değildir. Bu,ne bir resmi söylem olabilir ve ne de savunma.

Çok ivedi bir şekilde, GÖL EKO-SİSTEMİ’ne fazla zarar vermeden,EKOLOJİK DENGE’nin daha fazla bozulmasına müsaade etmeyin sayın valim. Göl ile bağlantılı kıyıya atılıp,toprak altına gömülen her türlü atığın çıkartılarak,atılması gereken yere atılmasını sağlamanızı, kamuoyunu objektif olarak oluşturma çabasından başka bir amaç taşımayan bu satırların yazarı Zeki TARHAN olarak,halkım adına sizden birinci ricamdır.

 Mektubumun ikinci bölümünde, sevinçli bir gelişmeyi sizlerle hem paylaşmak, hem de bu konuda yapılması gerekenleri birlikte düşünmek ve karar sürecini başlatmak adına,bazı önerilerimi size sunuyorum sayın valim.

 “ EĞİRDİR GÖLÜ 2011 DÜNYA OFFSHORE ŞAMPİYONASI” için,kolları şimdiden sıvamamız gerektiğine inanıyorum…EĞİRDİR GÖLÜ, artık uluslar arası arenada görücüye çıkıyor…EĞİRDİR,bir  “DÜNYA ŞEHRİ” EĞİRDİR GÖLÜ ise, bir DÜNYA CENNETİ olacak inşallah.

İstanbul Offshore Kulübü (IOC ), 2011 yılı şampiyonası ayaklarından birisi olarak, Eğirdir’de organize edilecek yarışın,yerel isim hakkı verilecektir: “U.I.M. Architon Dünya Offshore 225 Şampiyonası-Eğirdir Grand Prix”

 23 – 24 Temmuz 2011 Cumartesi ve Pazar günü iki gün,bütün dünya Eğirdir’i ve EĞİRDİR GÖLÜ’nü konuşacak,DÜNYA CENNETİNİ yakından tanıyacak…Ve Eğirdir’de turizm vizyonu oluşacak…Bu olgu,Eğirdir için bir VİZYON PATLAMASI anlamına geliyor…

  Bu şampiyonanın bir bütçesi var sayın valim. Başta Isparta valiliği, ITSO,İl-İlçe yerel yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK),Üçüncü sektör ve Üniversitemizin sponsorluk yarışına gireceklerine hiç şüphemiz yok.

Dünya arenasında, EĞİRDİR VE EĞİRDİR GÖLÜ tam bir tanıtım atağı içinde bulacak kendisini…Yüzer İskele ve diğer gider kalemlerinden oldukça,hatırı sayılır tasarruf sağlanacağı da kesin.

 Sayın valim, mektubumu uzatmanın bir anlamı yok. Sanırım,meramımı anlatabilmeyi becermişimdir.  Sürçü lisan etti isem af  ola…

  Arz ederim. 18 Nisan 2011  -ANKARA - Saygılarımla,  Zeki TARHAN