Seviniyoruz da Neye?
 

Seviniyoruz da neye seviniyoruz. Ağlanacak halimize gülüyoruz denir ya işte öyle bir şey. Son 2-3 yılda, Isparta’daki ekonomik gelişmeleri hafızamız da bir canlandıracak olursak, çok da iyiye gittiğimiz söylemez. Küçüklü büyüklü bir çok işletmenin kapanması, daralması içler acısı.

Alışveriş merkezleri  açılıyor diye seviniyoruz. Alışveriş merkezlerinin açılmasına karşı falan değilim. Ancak bir fabrikanın yerine alternatif görülmesi beni üzüyor.  Alışveriş merkezleri sadece çalıştırdığı personeline ve çok az da çevresine fayda sağlar.  Örneğin 100 kişi çalıştıran bir alışveriş merkezi maksimum 1.000 kişinin ekonomisine katkı sağlar. Ancak yine aynı sayıda bir üretim tesisi 10.000 kişinin ekonomisine katkı sağlar.  

Isparta ekonomisi ile ilgili sayın vekillerimiz, Isparta’yı öyle bir anlatıyorlar ki, eğitimde ilk sıralarda, sağlıkta ilk sıralarda, tarımda ilk sıralarda,  mevduatta ilk sıralarda, asfaltta ilk sıralarda, ne bileyim her şeyde ilk sıralardayız. Ya işsizlikte?  Ya kredi kartı borçlarında?  Ya son 2-3 yılda kapanan işletmeler sıralamasında?  Yanılmıyorsam bunlarda da ilk sıralardayız.

Isparta’nın önde gelenleri, sivil toplum örgütleri, silkinme zamanı geldi de geçiyor bile. Bir şeyler yapılmalı ve her geçen gün, kötüye giden Isparta ekonomisinin canlandırılması için acil önlem planları hazırlanmalı. Isparta Valiliği geçtiğimiz aylarda çok güzel bir toplantı yaptı. Bunun sonucunu merak ediyorum. Bu toplantı sonucunda Isparta ne kazandı?

Sağlıcakla kalın.