…EVET,HEP BERABER DUA EDELİM:

ÜNİVERSİTEMİZE BİR ZARAR GELMESİN

 

                           Zeki TARHAN – ANKARA

 

             Haksız olduğunu kabul etmiyor ve suç işlediğinin halâ farkında değil ki, bizi saldırı yapmakla suçluyor, içine düştüğü suçluluk psikolojisini yenmek için bizi; “…algılama yoksunu” olarak nitelendiriyor ve Allah’a havale ediyor. Ve ekliyor: “…Hep beraber dua edelim”

 

                                                             ***

            Ee, dua edelim tabii. Bizi saldırganlıkla, algılama yoksunu olmakla suçlayan kişi, bakın kimlere, hangi kurumlara ve hangi değerlere zarar veriyor, kısaca değinelim. İşte bu zarardan kurtulmak için, Allah’a dua edelim tabii. Kiminin duası kabul edilir, kiminin duası kabul edilmez. Bunu da ancak Allah bilir.

                                                            ***

          Bu kişi, her şeyden önce “ÇEVRE” değerlerine zarar veriyor. Çevre’yi koruma ve kollama misyonunu yürütmek ve uygulamakla yükümlü Isparta İl Çevre Müdürlüğüne savaş ilân ediyor.Kestiğin cezayı geri al diyor. Be adam; yasal ve hukuka uygun olarak bir idari tasarrufta bulunulmuş. Yaptırım olarak, bir cezai müeyyide uygulanmış. Ve ilin en büyük mülki amiri de yani vali, bunu onaylamış. Sayın valimiz, yasalara uymasaydı ve hukuka aykırı eylem ve işlem yada böyle bir idari tasarrufta bulunsaydı, n’olurdu biliyor musun? O şikâyetçi kesim, mülkiye müfettişlerini vilayete yığardı.

        N’apmış Çevre Müdürümüz? Şikâyetleri değerlendirmiş ve işleme koymuş. Sonra, iki yerde ölçüm yapmış. 1) Gürültü kaynağında, 2) Gürültü kirliliğine maruz kalan konutlarda. Peki, kafadan mı yapmış bunları? Hayır. Gürültü ölçüm cihazı,diğer adıyla ses ölçüm cihazı ile. Tabii, Çevre Kanununun uygulama esaslarını belirleyen GÜRÜLTÜ YÖNETMELİĞİ’ndeki kirlilik parametrelerini desibel olarak saptayan esaslar çerçevesinde…

       Eline kalemi alan bu şahıs, karalıyor: “Halk düğün yapamayacak”  Ee, pes doğrusu. UCUZ POPÜLİZMİN DANİSKASI. Yazık, çok yazık.

 

                                                           ***

     Bu şahıs, Üniversitemize bakın nasıl zarar veriyor:  Üniversitemizin bir Mühendislik Fakültesi var. Bu Fakültenin bir Bölümü de, Çevre Mühendisliği Bölümü. Bu Bölümün akademisyenleri; Çevre mevzuatını elbette ki bilirler. Çevre kanununa dayanılarak çıkarılan ÇED Yönetmeliğini, Su Kirliliği ve Kontrol Yönetmeliğini, Gürültü Yönetmeliğini ve diğerlerini de bilirler.

     İşte bu bölüm Akademisyenleri, bu şahsı uyarsınlar…SDÜ Konukevi, SDÜ’nün bir parçasıdır. Onun bir hizmet ünitesidir. Üniversitemiz, topluma örnek olmayacak da, kime örnek olacak?...Üniversitemizin “ÇEVRECİ” bir misyonu da var. ÇEVRE alanında çok sayıda kongreler,sempozyumlar düzenlemiş ve çevre değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir Üniversiteye sahip Ispartamız.

    Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız sayın DEMİREL’in adını taşıyor SDÜ. Peki, Demirel kim? Dünya ÇEVRE ZİRVESİ’nde RİO DEKLERASYONU’na imza atan isim. Yani; en büyük çevreci.

   Sevgili Rektörümüz, bu kişiyi uyarmazsa, yani Üniversitemize vermekte olduğu zararların önüne geçmezse, yarın YÖK’ün denetim elamanları, SDÜ’nün söz konusu eyleminden dolayı, SDÜ ile ilgili ne tür tasarrufta bulunabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerekir.

   Gürültü kirliliğine maruz kalanlara, konutlarını sattırmayın olur mu?...

                                                   -----------  0  ----------