Ve Tayyip Erdoğan  Yeniden Ak Parti’de

Tam 996 günlük ayrılığın ardından davanın doğal lideri  Recep Tayyip Erdoğanın yeniden kaptan köşküne geçmesiyle birlikte tüm Türkiyede olduğu gibi Isparta’da da yeni bir ruh yeni bir heyecanın yanı sıra yeni bir bekleyişinde içine girdi.

Bundan sonra ne olacak süreç nasıl işleyecek Isparta özelinde bizleri neler bekliyor. İşin kağıt üzerindeki kısmına bakarsak 21mayıs ta Recep Tayyıp Erdoganın resmi olarak parti genel başkanı olması ile birlikte olağan kongre  süreci işleyecek ve tüm teşkilatlar yeniden şekillenecek.

Ama işin ruhuna bakarsak bu değişim sürecinin hiçte hafif basit makyajla devam edilmeyeceği gözüküyor.

Feto ile mucadelede Isparta önemli iller arasında olsada Ak Partinin  Isparta da 30 mart seçimlerinde o yapıyla  arasına net çizgi çektiğini  ve teşkilatlarını temizlediğini kabul etmek gerekir.

Ancak mücadele noktasında  özellikle o süreçten 15 temmuz hain darbe girişimine kadar geçen sürede Bazı Yüksek! yöneticilerin Fetö ile olan yakın bağlarının görmezden gelindiği ve bunun üzerinden de siyaset yapılmasına izin verilmediği de  bilinen gerçekler arasında …

Herşeye rağmen hala daha bu hain yapı ile gizli bir bağı olan var ise ve teşkilat içerisinde barınıyorsa bununda bulunup ortaya çıkartılıp gereken en ağır cezayı da alması gerektiği vicdanların sesi olarak kulaklarımızda..

Geçmişten  günümüze Isparta da  çok hata üstüne hata yapan, Isparta’yı anlayamayan tanınmayan, siyasete soğuk, siyasi aktörlerle yoluna devam eden Ak Parti  üst yönetimi geçmişteki Isparta özelinde yapmış olduğu hatalardan ders çıkarıp yoluna istenilen çizgide devam etmesi halk nezdinde şiddetli bir beklenti  halini aldı.

Yeniden yapılanma ve ikınci Erdoğan dönemi, geçmişte olduğu gibi Isparta’ya yabancı Ispartada üst üste üç gece dahi yatmamış yada  bugüne kadar ki  kamuoyunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır siyasi eleştirileri yaptıktan sonra ani bir siyasi manevrayla Ak Partili olan ve tabanın vicdanını derinden yaralayan siyasi kimliklerle mi, Isparta’lının tanımadığı siyasi figürlerlemi  yoksa Isparta kaldırımlarını çiğnemiş halkın tanıdığı siyasi yada Ispartalı kimliklerle mi Ak Parti siyaseti şekillenecek. Ayrıca yeni dönemde Isparta’da  doğru yol partisinden boşalan Isparta’daki siyasi boşluğu  bu sefer doldurup o tabana hitap etmesi  ve özellikle Isparta da iş dünyasında karşılığı olmayan Ak Partinin, Isparta’da, merkez  sağ seçmeni ile Ak Parti kadrolarının birbiriyle barışması manasına gelecektir.

Ak Parti  geçmişten ders alarak tabanın kabul ettiği ve Isparta’nın ve Ispartalının kendinden gördüğü bir siyasi figürle yola çıkması halinde geçmişten günümüze merkez sağın kalesi olan Isparta Ak Parti siyasi hayatında da layık olduğu yeri alacaktır.

İşte o zaman  içimizden bakanlarda çıkar genel başkan yardımcılarda çıkar hatta ve hatta geçmişte olduğu gibi  Cumhurbaşkanı bile çıkar.