VEKİL TRANSFER DÖNEMİ

TBMM den bir talebim var. Olur mu olmaz mı bilemem. Ama olursa güzel olur.

Her il yöneticisi vekilleri kendi iline transfer edebilsin. Nasıl yani mi? Örneğin Burdur Milletvekili X bey iyimi çalışıyor. Gel bir daha ki seçimlerde sana daha çok oy verelim, diyerek transfer edebilelim ve yapacağımız sözleşme ile yeni seçimlere kadar Isparta Milletvekili olsun. Aynı  futbol oyuncuları gibi. Maçlarda kendini gösteren iyi çalışan, sürekli atak yapan vekil il yönetiminin talebi ile transfer edilebilsin.

Dolayısıyla tercih edilmeyen, az çalışan vekil transfer listesinde talep görmezse, daha çok çalışmak için canla başla çalışır diye düşünüyorum.

Şimdiki tabloda vekil bir defa seçildi mi,  bir daha ki seçimlere kadar,  çalışsa da çalışmasa da, tabir yerinde ise yan gelip yatsa da, halk yeni seçimlere kadar bir şey yapamıyor. Geleceğimizin anahtarını elinde taşıyan vekiller, maalesef performansa dayalı bir efor sarf etmiyorlar.

Transferin önü açılsa, illerin transfer listesine girebilmek için eminim ki daha çok çalışır, daha çok gayret eder, kendisini seçen ve oy veren halka daha layık olmaya çalışır diye düşünüyorum.

Şimdi ne yapıyoruz, amiyane bir tabirle kedinin ciğere baktığı gibi, bizde Burdur millet vekili şunu yapmış, Denizli Milletvekili bunu yapmış diye diye uzaktan izleyip ibret ve kıskançlıkla izlemeye devam ediyoruz.

Isparta’mızın vekillerinin hepsi de çok saygı değer, çok beyefendi insanlar, söyleyecek en ufak bir sözümüz yok.

Ama Isparta’ya yaptıkları  katkılarda sınıfta kaldıklarını düşünüyorum. Eminim vekillerimiz  aksini düşünüyordur. Şimdi karşı karşıya gelsek, söyleyecek o kadar çok sözleri  vardır ki,  bundan en ufak bir şüphem bile yok.

Ama sonuç önemli, maalesef ki beni ve Isparta halkını sonuçlar ilgilendiriyor.

Vekillerimiz biraz empati yapsa ve kendilerini  bizim yerimize koysa, o zaman ne demek istediğimi daha net anlayacaklardır.

Isparta her geçen gün kan kaybediyor. Ben manşetlerde şu ilin vekili iline şu desteği almış, bu ilin vekili iline şunu kazandırmış, haberlerini okurken maalesef, Isparta adına kıskanıyor, gıpta ile bakıyor ve bizim vekillerimiz ne yapıyor diye sormaktan kendimi alamıyorum.

Allah aşkına Isparta’ya geçen seçim döneminden bu yana bir şeyler yapıldı da ben mi görmüyorum. Isparta’ya Hastane yapıldı da ben mi görmedim. Isparta’ya hızlı tren geldi de ben mi binmedim. Isparta’ya teşvik geldi de biz mi faydalanmadık. Isparta’ya yeni yatırımcılar geldi de biz mi görmüyoruz. Isparta’da işsizlik azaldı da biz mi görmüyoruz.  Yapılmayan veya yapılamayanları saymakla bitirebileceğimi zannetmiyorum.

Bence, Isparta’mızın saygıdeğer güzide vekilleri, ellerine kağıt kalemi alıp, kendi adlarına Isparta’ya kazandırdıklarını maddeler halinde yazıp,  kendi karnelerini bir çıkarsalar da,  biz de görmediğimiz bir şeyler varsa görsek.

Sayın vekillerimiz, sürçü lisan ettim ise  affola.

Sağlıcakla kalın.