Şakir Aksöz'ün Çözüm Gazetesinde yayınlanan yazısı:

Ülkü İlköğretim Okulu ile Ticaret Meslek Lisesi karşı – karşıya. İki okulun giriş – çıkışı aynı sokağa yapılıyor. Bunu herkes görüyor – biliyor.

Ancak Ülkü İlköğretim Okulu velilerinde çok ciddi sıkıntı var. Nedeni ise lise öğrencileri ile ilköğretim okulu öğrencilerinin aynı yerde bulunması. Hepsi için söyleyemeyiz, çok iyileri de var ama Ticaret Meslek Lisesinin bazı öğrencilerinin kötü alışkanlıkları var. Bu her lisede var ama burada durum farklı. Hemen karşınızda ilköğretim öğrencisi var.

Bu nedenle olumsuz etkilenme söz konusu. Veliler haklı. Herkes kendi çocuğunu düşünür ve düşünmek zorunda.

Talep ne? Ticaret Meslek Lisesininin giriş – çıkışlarının binanın ters yönünden yapılması. Olabilir mi? Pekala olabilir. Mutlaka çözüm bulunur. Hem de zaman geçirilmeden çözüm bulunmalı.

Peki bu sorun yeni mi ortaya çıktı? Hayır. Yıllardır aynı sistem işliyor. Demek ki yaşanan sorunlar arttı ki veliler seslerini yükseltti.

Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürü bu konuya duyarsız kalmayacaklardır. Daha doğrusu Sayın Vali duyarsız kalmaz ama müdür beyin ne yapar bilemiyorum.

Çünkü Milli Eğitim idaresinin bu değişikliği kendileri görüp, gerekeni yapması gerekmez miydi? Bu konuları veliler mi düşünmeli?

Burada haksızlık yapmayalım. Bu eksiklik sadece bu milli eğitim idaresinin ve mevut Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’ın eksikliği değil. Bugüne kadar gerekli hassasiyeti göstermeyen bütün milli eğitim idarecilerinin.

Eğitim – öğretim sadece ders değildir. Ama tabii ki önemli olan bakmak değil, görmek. Belki de bu ve benzer şekilde kaç tane okulumuz var bilmiyorum. İnşiallah yoktur.

Temennim gereğinin hemen yapılması.