VİRA BİSMİLLAH !  

Vira Bismillah; Denizcilerin, balıkçıların, çapa alıp,  yol almak icin dümeni ilk kırdıklarında söyledikleri söz. Kazasız belasız bir seyir için söylenegelmiştir.

Haber32.com.tr ile ilk yolumuza çıkarken hayırlısı ile bizde “Vira Bismillah” diyoruz.

Gündem yoğun. Ülke gündemi o  kadar yoğun ki, Erzurum- Erzincan eksenindeki gelişmeleri HSYK ekseninde anlamaya çalışırken, HSYK’nın Adalet mekanizmasının üst düzey insan kaynaklarının patronu olduğunu, ama kurumun hakimler ve yargıçların çalışma yerlerini ve pozisyonlarını belirlemeden başka kanuni bir vasfı olmadığını, buna mukabil hukuki olduğu tartışma götürür bir şekilde soruşturmadan hakim ve savcıları keyfi olarak alabildiğini öğreniyorken, Emekli ve Muvazzaf askerlerin gözaltına alınmaya başladığını televizyon ekranlarından son dakika haberi olarak izliyorken  “ne oluyor” deme ihtiyacı duyuyoruz.

Süreç bazıları için belki de “bir akıl tutulması”. Ama derin bir nefes alarak düşünürseniz belki de “ Ergenekon dalga”larından başka bir şey de değil.

Meseleyi ilginç kılan adli mekakanizmayı  insan kaynakları anlamında belirleyen HSYK’nın topa sert girmesidir. İşin özü budur.  

Olayları çözümlemeye çalışırsak öncelikle “senin hukukun benim hukukum döver” anlayışından sıyrılıp öncelikle “Hukuk’un evrensel olduğunu” sana, bana, ona, rütbeliye yada iddia makamına göre değişmeyeceğini – değişemeyeceğini- kabul ve tastik etmemiz gerekir.

Olayların netleşmesini beklerken, “memleket nereye gidiyor” kaygılarını bir kenara bırakarak, şu soruyu kendimize sorabilir miyiz acaba?

Darbeye karşı mısınız , değilmisiniz?   

Darbeye karşı iseniz bulunduğumuz konum  darbe teşebbüsü iddialarının açığa kavuşturulmasından öte bir durum değil. Yok darbe taraftarıysanız, size üzüleceğiniz bir haber vereyim. Fenerbahçe Bursa’ya evinde kaybetti.