Isparta - Antalya karayolu 18. Kilometresinde bulunan Ahşap evi hepimiz biliriz, kimimiz yanında yükseğe çıkarılmış suyu ile arabasını yıkadı, kimimiz bu ahşap evin sahibi Walesa Halil Amca' nın çayını içme şansına sahip olduk.

Halil Amca bu misafirperverliğinin yanı sıra birde siyasete ilgi duyuyordu, kendisi tüm servetini siyasete yatırmış ancak herhangibir karşılık bulamamıştır.

İnsanlara yararlı olabilmek için yol kenarına yaptığı ahşap evinde herhangibir ticari faaliyet yapmamış, gelen giden yolculara elinden geldiğince çeşitli ikramlarda bulunmuştur. Yine bu evinde 2 su borusu ile arabaları yıkamak için süzgeç yaptırmış ve gelen giden yolcular bu borulardan akan su ile arabalarını yıkama fırsatı bulmuşlardır. 

Walesa Halil Lakabıda kendisine 1989 yılında Polonyada dayanışma hareketini başlatan Leh Walesa' dan gelmiştir, kendisine yakıştırılan bu lakaptan hiçde şikayetci olmayan Halil amcanın evinin kapısında halen WALESA yazmaktadır.

Hayata seviçle bakan herkese yardımcı olmaya çalışan Halil Amca geçirdiği kazada ağır yaralandı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Malesef artık Halil Amca aramızda yok.

Hayata hep pozitif bakan bu tür insanların aramızda ayrılması hepimizi üzüyor özelliklede bu kişilerle anısı olanları...