CHP'nin 16 belediye başkan adayı daha belli oldu.

Anamuhalefet partisi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mustafa Adıgüzel'i aday gösterdi.

Adana Karataş'ta Mehmet Yıldız, Ankara Etimesgut'ta Celal Çelik, Antalya Kaş'ta Hayri Süt, Hatay Arsuz'da Asaf Güven, Hatay Kumlu'da Rifat Akkuyu,

Isparta Yalvaç'ta Erkan Ünal,

CHP YALVAÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERKAN ÜNAL KİMDİR?

1980 Yalvaç İlçesi, Kuyucak Köyü, 4 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya gelmişim. İlk, orta öğrenimimi Kuyucak İlköğretim Okulu’nda, liseyi Yalvaç Atatürk Lisesi’nde, yüksek öğrenimimi Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladım. Askerlik görevimi İzmir Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifa ettim. 2005 yılında avukatlık mesleğine Yalvaç’ta başladım ve halen avukatlık mesleğini icra etmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Siyasi geçmişimle ilgili bilgi verecek olursam, 9 yaşlarında sol fikirlere ilgi duymaya başladım. Sebebi insanların ekonomik ve tüm eşitsizliğini sorgulamam oldu. Lise yılları Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlandım. Uğur Mumcu yazı ve kitapları şahsımı kalıcı olarak etkilemiştir. Üniversite yılları Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi çalışmaları yaptım. 2006 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2010 yılında ADD Yalvaç Şube Başkanı, 2012 yılında CHP Yalvaç İlçe Başkanı, Kurultay ve İl delegelikleri çalışmalarında bulundum. Hak, hukuk, adalet, demokrasi, eşitlik, özgürlük, barıştan yanayım. Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal’in emaneti tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti savunucusuyum.”