ISPARTA'nın Yalvaç Devlet Hastanesi'ne yeni uzman doktor atanmasının ardından 3 ayda 20 bebek dünyaya geldi.

Yalvaç'ta biri kız, diğeri erkek ikiz bebeklere hamile Şöhret Kaleli, geçen yıl 5 Aralık'ta rahatsızlanarak eşi tarafından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kendisiyle aynı durumdaki kadın doğum uzmanının doğum izninde olması nedeniyle Isparta'ya sevk edilen Kaleli, ikizlerinden birini yolda, diğerini de hastanede kaybetti. Kaleli'nin kendisinin de yoğun tedavi sonrası ölümden döndüğü olayın ardından Yalvaç Devlet Hastanesi'ne önce geçici görevle 2 uzman doktor görevlendirildi ardından da doktor ataması yapıldı.

Yaklaşık 3 ay önce hastanede göreve başlayan jinekolog Op. Dr. Kazibe Koyuncu, doğum vakalarında Isparta'daki hastanelere hasta sevkinin azalmasını ve göreve başladığı günden bu yana 20 bebeğin dünyaya gelmesini sağladıklarını belirtti. Hastanede artık jinekolojik ameliyatlar da yaptıklarını aktaran Op. Dr. Koyuncu, "Ebe hanımlarımız ve anestezi uzmanımız ile birlikte mümkün olduğunca burada doğumları gerçekleştiriyoruz. 3 ayda 20 bebeğin dünyaya gelmesine vesile olduk. Burada ameliyatlarımızı da artık yapabiliyoruz. Daha önce burada geçici olarak görev yapan uzman arkadaşlar olunca doğum vakaları yapılamıyormuş. Şimdi biz hem doğumları hem ameliyatları yapıyoruz" dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ceyhun Coşkun da hastanede yaşanan üzücü olayın ardından genel sekreterin gayretleriyle kadın doğum uzmanı atandığına değinerek, "Kadın doğum uzmanımız Kazibe hanım, anestezi uzmanımız Ali Rıza bey sayesinde burada mümkün olduğunca doğum ve ameliyatlara müdahale etmeye çalışıyoruz. Tüm uzman arkadaşlar, pratisyen arkadaşlarımızla birlikte Yalvaç halkımızın sağlık sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Tabi ki burası bir ilçe hastanesi olunca her imkanı bulamayabiliyoruz. Bu tür durumlarda sıkıntı yaşanmadan hastalarımızın sevkini sağlıyoruz" diye konuştu.