Isparta Yalvaç Projesi Hakkında Açıklama Isparta Yalvaç Projesi Hakkında Açıklama

Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, Yalvaç’tan yaşanan taşımalı eğitim sorunu nedeniyle basın açıklaması yaparak Ak Parti’yi ve milletvekillerini suçlayan CHP İl Başkanı Halıcı ile yanlış bilgi verdiğini ileri sürdüğü İyi Parti İl Başkanı Büyükçam’a cevap verdi.

Yalvaç’ta yaşanan taşıma sorununun hukuki boyutu olduğunu ve hukuki çerçeve içinde ihale sürecinin devam ettiğini belirten Özer, “Böyle bir sorun üzerinden siyaset üretmek, siyasi rant elde etmeye çalışmak ne yazık ki muhalefetin bir geleneği haline gelmiştir. Hem yanlış bilgiler vererek siyaset yapıyorlar hem de yine çözüm önermekten uzak salt tenkide devam ediyorlar.” dedi.


İlk olarak CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’ya cevap veren Özer, “CHP’nin derdi her zamanki gibi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Yine herhangi bir çözüm önerisi sunmadan, Ak Parti’yi ve milletvekillerimizi eleştiriyorlar. Ortada bir sorun var, taşımacı esnafımız ihaleye girmedi, hal böyle olunca ihale yapılamadı. Şimdi burada bizim milletvekillerimiz ne yapacak, partimiz ne yapacak? Burada siyasi bir mesele yok, ortada bir hizmet alma noktasında yaşanan sorun var, her sorundan siyasi bir rant elde etmek CHP’nin klasik bir siyaset anlayışı haline gelmiştir. Dikkat ederseniz, sayın başkanın açıklamasında söz konusu sorunun çözümü için bir önerisi yine bulunmamaktadır. Sorunun özünü bilmeden, çözümle değerlendirme yapmadan sadece Ak Parti’ye vurmak için fırsat bulduğunu düşünerek yapılmış acemi ve aceleci bir açıklama olmuştur. Şaşırmıyoruz, CHP’ye yakışan muhalefet tavrı ve tarzı budur zaten.” dedi.

İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam’ı da yanlış bilgiyle hareket etmekle suçlayan Özer, “İyi Parti İl Başkanı açıklamasında ihale ile ilgili yanlış bir bilgi vermiş. İşin doğrusu şudur: Perşembe günü yapılan ihalede verilen teklifler yaklaşık maliyetin üzerinde verilmiştir. Yaklaşık maliyetin üzerindeki tekliflerin değerlendirilmesi mümkün değildir. Cuma günü yapılan ihaleye ise hiç kimse teklif vermemiştir. Bu resmi bilgidir. İyi Parti teşkilatları buradan bilgi alamıyorsa, bilgi almakta zorluk çekiyorsa; bize söylesinler biz doğru bilgiye ulaşmalarını sağlayalım. Aynı hatayı, geçmişte milletvekilleri Aylin Cesur da yapmıştı, yanlış bilgilerle açıklama yapmıştı. Yani, İyi Parti’de de yanlış bilgilerle açıklama yapma hastalığı devam ediyor. İyi Partili arkadaşlar, bürokraside bilgi almakta zorluk çekiyorsa, Ak Parti teşkilatları olarak kendilerine yardımcı olabiliriz. Böyle siyaset olmaz, bu anlayışla bir yere varabilmeleri mümkün değildir.” dedi.

Muhalefetin bunu alışkanlık haline getirdiğini belirten Özer, “Her krizde siyasi rant elde etmeye çalışmak ahlaklı bir davranış değildir. Varsa çözümleri, çözüm önerileriyle gelsinler. Burada ne milletvekillerimizin ne Ak Parti’nin bir suçu var. Her krizden bir siyasi rant elde etmeye çalışarak alelacele yapılan açıklamalarla kendilerini ve partilerini küçük düşürmektedirler.” dedi.

İhale süreçleriyle ilgili de bilgi veren Özer, “Taşıma işinin yarısından çoğu cumartesi günü çözüldü, bugün akşam üzeri bir ihale daha açıklanacak. Bu hafta içerisinde sorunun tamamen çözüleceğini düşünüyoruz. Bu süreçte, göreve yeni başlayan Milli Eğitim Müdürümüz Necdet Erol ve ekibi, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmakta, hukukun sınırları içerisinde sorunun çözümü için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Yaşanan sorun için tabii ki bizler de üzgünüz, ama inşallah en kısa sürede sorun çözülecek ve bir daha bu tür sorunlar yaşanmayacaktır.” dedi.