Görgü Mahallesi sınırları içinde, Askerlik Şubesi önünde inşa edilen Şehitlik Anıtı bir kompleks biçiminde planlanmış. Doğuya bakan ve “U” biçimde beyaz granit kaplı duvarın ön cephesinde, üstte yerleştirilmiş Atatürk rölyefinin altında Cumhuriyet döneminde şehit olan Yalvaçlıların fotoğraf ve bilgileri bulunuyor.  Hemen bu duvarın karşısında da silahıyla nöbet bekleyen bir asker heykeli yerleştirilmiş. Yeşillendirilmiş bir alanın içine konumlanmış anıtın batıya bakan dış yüzünde ise çerçevelenmiş bir Türk Bayrağı bulunuyor.  Bayrağın altında bulunan beş metre genişliğindeki boş alana yeni yerleştirilen üç panoda ise Cumhuriyet Dönemi öncesi şehitlerin isimleri ve telgraf metni bulunuyor. 

Panolar, bu yıl ki “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri çerçevesinde, Şehitlik Anıtı’nın dış yüzüne yerleştirildi. İki ayrı bölümden oluşan panolarda Yemen Cephesinde 8, Balkan Savaşlarında 20, Çanakkale Savaşlarında 160, Kurtuluş Savaşında 88 ve 1. Dünya Savaşında diğer cephelerde 97 kişi olmak üzere şehit olan toplam 373 Yalvaçlının isimleri buluyor. Söz konusu şehitlerin isimleri ise, Prof. Dr. Nuri Köstüklü tarafından Osmanlı arşivleri araştırılarak çıkarılmış ve önceden de Yalvaç Anlatan Meydan’a asılmıştı. Bu iki panonun arasına ise, İzmir’in işgaline karşı Anadolu’dan çekilen ilk telgraf olan ve Yalvaç halkının tepkisini ifade eden telgraf metni yerleştirildi.

Anıtta 18 Mart tarihinde düzenlenen tören öncesi, panoların yerleştiriliş aşamasını bizzat yöneten Başkan Tekin Bayram, vatan uğruna canını feda eden Mehmetçikler için ne yapılsa yetersiz kalacağını, ancak küçük bir şükran ifadesi olarak onların anılarını yaşatmak, gelecek nesillere de, bu topraklarda rahat yaşamalarını borçlu oldukları insanları tanıtmak için bu belgelerin yerleştirildiğini söyledi.