Yalvaç'ta, ''Atatürk, Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası ve Fabrikada Çalışan Yalvaçlı İşçiler'' konulu konferans düzenlenecek.
Yalvaç Meslek yüksek Okulu tarafından yarın düzenlenecek ''Atatürk,Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası ve Fabrikada Çalışan Yalvaçlı İşçiler'' konulu konferansa konuşmacı olarak, Akdeniz Üniversitesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksek Okulu Müdürü, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hulusi Doğan katılacak.
Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Özgül yaptığı açıklamada, yakınları Nazilli Basma Fabrikası'nda çalışmış olan Yalvaçlılar için duygu yüklü bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Özgül, şunları kaydetti:
''Değerli hocamız Hulusi Doğan, Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası'na yönelik olarak yaptığı araştırma çalışmasında ilginç bir bulguya rastlıyor. Atatürk'ün açtığı ve Cumhuriyet dönemini simgeleyen kuruluşlardan biri olan bu fabrikada çalışanların künyelerine baktığı zaman çok sayıda Yalvaçlı isim tespit ediyor. Hocamız daha önce de Yalvaç'ta görev yapmış olduğu için bu tespit kendisini çok etkiliyor. Bu fabrikanın kuruluşundan itibaren tam 586 Yalvaçlı işçinin burada çalıştığını tespit eden hocamıza, bu konuyla ilgili bir toplantı yapmamızın uygun olacağını bildirdik. Bu 586 ismin bir çoğu bugün hayatta değil. Onların listesini aldık, yakınlarına ulaşmaya çalışıyoruz.''