Yalvaç'a bağlı Bahtiyar köyünde vatandaşlara süt sığırı dağıtıldı.

     Vali Memduh Oğuz, Bahtiyar köyünde Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen damızlık süt sığırı dağıtım törenine katıldı. Oğuz, burada yaptığı konuşmada, ekonomik anlamda Isparta'nın Türkiye standartlarının üzerinde bir il olduğunu söyledi.
 

    Isparta'nın kalkınmada yeterli oranda payını aldığını, ama daha iyisini almayı da hak ettiğini belirten Memduh Oğuz, illerde gelişmişliğin elde edilmesinin yolunun birlik olmaktan geçtiğini söyledi.

     Oğuz, şöyle konuştu:
     ''Bu köyün adı Bahtiyar. Bahtiyar Köyü adı konulurken bahtiyar olmuş bir köyümüz. Burada ailelerimizi böyle bir talepte bulunmalarından ötürü kutluyorum. Burada hanım kardeşlerimiz var. Hanımlarımızın sosyal hayata dahil olması bizim kuvvetimiz. Eşlerini bu konuda yalnız bırakmadıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Bu birliktelik olduğu müddetçe yapılamayacak şey yoktur. Isparta vilayeti Türkiye standartları üzerinde bir vilayettir. Kalkınmadan yeterli ölçüde payını almıştır ama Isparta daha iyisini de almayı hak etmiştir. Isparta vilayetine hükümetin çok ciddi teveccühü vardır. Isparta Valisi olarak Ankara'dan yaptığımız talepler hemen olumlu cevaplanır.''
     Veli Memduh Oğuz daha sonra kura ile hayvan sahiplerine ineklerin dağıtımına eşlik etti ve kooperatif binasının açılışını yaptı. Törende Tarım İl Müdürlüğü'nün Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi (KASDEP) kapsamında 62 aileye ikişer gebe düve dağıtıldı.