Belediye Başkanı Tütüncü, gelir kaybı uğrayan esnaflar için bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.
 
KİRA TAHAKKUK ETTİRMİYORUZ
Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmaları da şöyle anlattı:
“Yalvaç Belediyesi olarak gayrimenkulü fazla olan bir belediyeyiz. Yaklaşık 600 civarında gayrimenkulümüz var. Esnafların kapatılması söz konusu idi. Bu noktada biz belediyelerin kiracıları için kapalı olduğu sürede kira almıyoruz, tahakkuk almıyoruz. Bu geçen süreyi de kira müddetlerine ilave etmek için gerekli kararı aldık. Pazarcı esnafımız için işgaliye alınmaması kararı aldı. Su paraları ödenmese bile açma-kapama ve gecikme ücreti alınmaması kararı aldık. Yaralı sarmak adına yoğun çaba sarfediyoruz.

KÜÇÜK ESNAFLARA DESTEK VERİLECEK
Kapanan esnaflar için bir çalışma yapıyoruz. Bütçemizde yedek akçemiz var. Bu işten zarar gören vatandaşımızın cebine nakit para koymak istiyoruz. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Nakdi yardım için gerekirse olağanüstü meclis toplantısı düzenleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin almak istiyoruz. Küçük esnafımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için yardım yapacağız. Evine yardım paketi girmeyen vatandaşımız kalmayacak. Nakdi yardım konusunda bir çalışma yapıyoruz. 6 arkadaşımız telefon ile Yalvaçlı hemşehrilerimizi arıyor. Gerçekten maddi zorluğa düşen esnafımıza, vatandaşımıza ulaşıyoruz. Belediye olarak vatandaşımıza merhem olmaya çalışıyoruz. Belediyenin yapmak zorunda olduğu işleri vatandaşa duyurma konusunda geri duyuyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Mesela bugün yaklaşık 400 eve paket dağıtıldı. Arkadaşlara talimatım oldu, komşular görmeyecek. Yardıma muhtaç gibi bir algıya düşmemeleri gayreti gösteriyoruz.

ANTİOCHEİA’DA BİR İVME KAZANILMIŞTI
Antiocheia’da şansızlığımız var. Pazarlama ve tanıtım çalışması ile antik kent ziyaretini yıllık 30-35 bine yükseltti. 15 Temmuz vakası oldu. Ondan sonra durdu. Tekrar bir hareket başlamıştı ama bu olay başladı. Antiocheia, normal sürece dönünce uluslar arası anlamda önemli bir yere gelecektir. Ayrıca Antiocheia’nın UNESCO dünya kültür mirasına girmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 1 günde 30 bin yılın yaşandığı bir ilçe; Yalvaç. Çünkü tarihimiz 30 bin yıl öncesine kadar gidiyor.

ÇOCUKLARA BOYAMA VE HİKAYE KİTABI
Çocuklarımızı da unutmadık. İlkokul öncesi çocuklarımıza 112’yi öğretmek ve tanıtmak için boyama kitabı hazırladık. Yalvaç’ın tanıtıma yönelik gezginci Yalvaç’ta adı altında bir kitap hazırladık. Pisidia Antiocheia’nın tarihi de bu kitapta anlatıyor. Evde kalan çocuklarımıza bu kitapları ulaştırıyoruz.

7 GÜN/24 SAAT HİZMET
Maske takma zorunluluğu geldi. Maske ve kolonya dağıtımını da yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Yalvaçlı vatandaşlarımız her türlü ihtiyacında 112, 155, 156 nolu telefonların yanı sıra 441 22 30, 441 22 40, 153, 441 40 42. 441 50 18 nolu telefonları her daim arayabilirler. Yeter ki evden çıkmasınlar.”