Yalvaç'ta muzip kişiliği ile tanınan Kamil Hilmi Öğretmenoğlu belediyeye başvurarak, mezarlıkta ağlatacak, düğünde oynatacak bir ekip kuracağını, bunun için kendisine El Sanatları Merkezinden işyeri verilmesini talep etti.

     Kamil Hilmi Öğretmenoğlu, işyeri talebi içeren dilekçesini Belediye Başkanı Tekin Bayram'a sundu. Başkan da dilekçeyi yeni kurulan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne havale etti.

     Kamil Hilmi Öğretmenoğlu'nun dilekçesinde ''Mezarda ağlama, düğünde, doğumda güldürme işi yapmak için ekip kuracağımdan Kültür Merkezinden dükkan tutmak istiyorum. Gereğini arz ederim'' denildi.

     Şubat ayı Meclis toplantısında kurulmasına karar verilen ve henüz çok yeni olan Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne vekalet eden Ercan Kafafçı ise aldığı bu dilekçe ile şaşkına döndüğünü söyledi.

     Dilekçe sahibi Öğretmenoğlu ise ''Ben yeri geldiğinde ağlayan yeri geldiğinde kahkahalarla gülebilen bir yapıya sahibim. Mezarlıkta ağlamasını da beceririm, düğünde oynamasını da. Bana göre bu da bir sanattır. Belediyeden böyle bir istekte bulundum. Belediye başkanımız da dilekçemi kabul etti.

Olumlu cevap alırsam bir ekip kuracağım ve talep edenlerin cenazelerine, düğünlerine katılarak milleti gerektiğinde ağlatıp, gerektiğinde güldüreceğim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur'' şeklinde görüşlerini dile getirdi.

     1948 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya gelen ve 1983 yılında Yalvaçlı bir bayan ile evlenerek ilçeye yerleşen Kamil Hilmi Öğretmenoğlu, muzip yapısı ile tanınıyor. Sesi kadar komedyenliği ile de tanınan Öğretmenoğlu bazı televizyon programlarına da katılmıştı.