Yalvaç ilçesine bağlı Mısırlı Köyünde Mısırlı Köyü Camisi 1 yıldır imamsız ibadete açık.

Köylüler cenaze olduğunda ise yakın köylerden imam getirdikleri, haftanın diğer günlerinde ise köyde ezanın merkezi sistemden okunduğunu dile getirdiler. 

Genç Yaşta Kalp Krizinden Acı Ölüm! Genç Yaşta Kalp Krizinden Acı Ölüm!

Bir çok kez Yalvaç İlçe Müftülüğüne müracaat etmelerine rağmen 1 yıldır camilerinin imamsız kaldığını belirten Mısırlı Köyü sakinleri, köylerinde imam bulunmamasının büyük sıkıntılara yol açtığını, Cuma günleri imam olmadığı için köyden vatandaşın namaz kıldırdığını belirttiler. Köylüler, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Neden bizim için bu kadar acil olan bir problem 1 yıl boyunca çözülemiyor?' dedi.

KÖYÜ BEĞENMEZLERSE, İMAMSIZ MI KALACAĞIZ

Bazı kesimlerce kendilerine, “Sizin köye imam beğenirse gelecek” dendiğini söyleyen, köylüler “Bizim köyü beğenen imam olmazsa, biz imamsız mı kalacağız? Köyümüzü imamlara beğendirmek için ne yapmamız gerekiyor?” diye konuştu.

CAMİ VAR İMAM YOK

Köy sakinleri se köyümüzde yaklaşık 1 yıldır ezan sesini sadece merkezi sistemden duyuyoruz. Cuma günleri cuma namazını cami cemaatinden vatandaşımız kıldırıyor. Yetkilerin bir an evvel çözüm bulmalarını istiyoruz dediler. 

KÖY HALKI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPIYOR

Mısırlı Köyü sakinlerinden Kemal Sarı konuyla ilgili sosyalk medya hesabından Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine seslendi. Kemal Sarı paylaşımında, ''Ben Isparta Yalvaç Mısırlı Köyünde ikamet etmekteyim. Yaklaşık 1 yıldır imam yok Köyümüzde. Ben burdan sesleniyorum Yalvaç Mühtüsüne ve Ispata Müftüsüne özellikle Diyanet İşleri Başkanına buraya yeni atamalarda imam tayini çıkıyor ve gelip bakıyor beğenmiyor. Bu şahsa villamı yapalım bedava lojmanımız var, gelecek olan imamlarıda engelliyor. Tayini çıkan şahış gelmedi ve hala köy boş duruyor. Gelen gün Ramazan başlıyor bu vatandaşlar Ramazan ayı boyunca ne yapacaklar? Burdan yetkililere sesleniyorum acilen bu işi çözsünler.  Reis sizlere yan gelip yatın diye o bulunduğunuz makamı ve görevi size vermedi iş yapın diye verdi.'' ifadelerine yer verdi.