Üreticiden bankaya bloke tepkisi

Yalvaç’ta kar nedeniyle yıkılan serasının zararını karşılaması amacıyla TARSİM'in hesabına yatırdığı paranın banka şubesi tarafından bloke edildiğini söyleyen üretici Nuri Kendirli, duruma tepki gösterdi.

     Yalvaç'ta geçen ay kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bazı seralar, kar yığınları nedeniyle yıkıldı. Sigortalı olan serası zarar gören üreticilerden Nuri Kendirli, TARSİM tarafından hesabına yatırılan paranın banka tarafından bloke edildiğini öne sürdü. Babası adına ilgili banka şubesinden 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli 150 bin TL kredi çektiklerini ve gecikmiş hiçbir borçları olmadığını savunan Kendirli, buna rağmen hesaba yatan 62 bin TL'nin bloke edildiğini kaydetti.

     TARSİM'in zararlarının tamamını karşılamadığını, bankanın da parayı bloke edince zor durumda kaldıklarını anlatan Nuri Kendirli, "Biz bu serayı para olmadan nasıl ayağa kaldıracağız? Serayı ayağa kaldıramazsak nasıl üretim yapacağız? Üretim yapamazsak ne yiyip ne içecek neyle geçineceğiz? Sadece biz değil, bizim gibi 15 kadar üretici de aynı durumda" dedi.

     Banka müdürüyle görüştüklerini de kaydeden Kendirli, "Bize 'kredilerinizi kapatalım ben size yeniden kredi açayım' diyor. Bizim aldığımız kredi varken neden bir daha kredi alalım. Sayın cumhurbaşkanı olsun başbakan olsun sürekli olarak uyarılarda bulunarak kredi geri çağırma gibi durumların olmamasını, bunu yapan bankalar hakkında yasal işlem yapılacağını duyururken devletin bankası tersi bir uygulama yapıyor. Konuyu gerek Genel Müdürlüğe gerekse Valilik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne duyurduk. Gerekli işlemler başlatıldı. Avukatımız bankadan cevap istedi 10 gündür cevap bile yazılmadı" diye konuştu.

     Banka şubesi müdürü ise üreticilerin hesabına yatırılan paralardan borcu olanlara bloke konulduğunu söyledi.

Nurettin ARKAN