Yalvaç ilçesinde Trafo Bakım Merkezinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sık sık elektrik kesintisi yaşanması Yalvaçlıları bıktırdı.

TEDAŞ tarafından Yalvaç İlçe merkezinde bulunan Trafo Merkezinin yenileme çalışması başlatılması nedeniyle basit bir arızada bile elektrik kesintileri başladı. Bir gün içerisinde bir çok kez elektrik kesintisi yapılması esnaf ve resmi kurumlar ile vatandaşları da sıkıntıya soktu.

TEDAŞ İşletme Şefi Baki Ültay tadilat nedeni ile trafonun devre dışı kaldığını, ilçeye elektriğin çevre ilçelerden gelen hatlarla sağlandığını bildirdi. Ültay, şunları kaydetti:

''İlçemizi besleyen enerji nakil hatları çok değişik yerlerden geliyor. Bu nedenle bir köyde yada beldede en ufak arıza dahi olsa ilçede enerji kesintiye uğruyor. Sıkıntının bir an evvel giderilmesi için ekiplerimizin sayısını artırdık. Buna rağmen işin süresi en az 15 gün sürecek. Bu tür sıkıntıları bir müddet daha yaşamaya devam edeceğiz. Trafomuz 1970'li yıllardan kalma bir teknolojiye sahipti. Yenilendiği zaman ilçemiz daha çok rahat edecek. Halkımızdan özür dileriz.''

İlçe halkı sık sık elektrik kesintisi nedeniyle özellikle elektronik cihazların zarar görmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.