Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü'ne, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başmüfettişi Ali Şîr Yardım ve PAKSET AŞ Genel Müdürü İsmail Hakkı Livatyalı konuk oldu.
İMKB Başmüfettişi Ali Şîr Yardım, ''Denetim Perspektifinden Borsa ve Sermaye Piyasaları'', PAKSET AŞ Genel Müdürü İsmail Hakkı Livatyalı ise ''Kariyer Yönetimi'' konulu konferanslar için Yalvaç Meslek Yüksekokulu'na geldi. Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte ilk konuşmayı yapan Başmüfettiş Ali Şîr Yardım, ''Denetim Perspektifinden Borsa ve Sermaye Piyasaları" konulu konferansında, bölüm öğrencilerinin piyasayı ve piyasadaki istihdam şartlarını nasıl değerlendirebilecekleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Bölümün Türkiye'de devlet üniversitelerindeki özel bölümlerden biri olduğuna dikkat çeken Yardım, şöyle konuştu:
''Piyasa tecrübesiyle okuldaki birikimlerinizi biriktirdiğiniz takdirde önünüz çok açık. Şu anda Türkiye'de menkul kıymetler ve sermaye piyasası kaydettiği gelişime karşın, hala küçük sayılabilecek bir rakamsal büyüklükte. Bunun önümüzdeki yıllarda hızlı bir biçimde artması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda bu alanda yetişmiş elemana duyulacak ihtiyacın da artışı doğal görünüyor. Bu nedenle, iyi bir meslek seçimi yaptığınızı rahatlıkla söyleyebilirim.''
Yardım, ayrıca eğitim ve staj işbirliği konularında destek vereceklerini söyledi.
Plastik ambalaj sektöründen PAKSET AŞ'nin Genel Müdürü İsmail Hakkı Livatyalı ise ''Kariyer Yönetimi'' konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Kendi yönetim tecrübelerinden örnekler veren Livatyalı, iş hayatı ve kariyer sürecine doğru hazırlanmak için önerilerini dile getirdi. Livatyalı, şunları söyledi:
''Akademik hayat iyi bir işgören adayı olmanın şartlarından sadece bir tanesi. Yani, diplomayı aldığınız zaman her şeyin bittiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Belirlediğiniz meslekte sizi piyasanın yeterliliklerine hazırlayacak bir kişisel gelişim programınızın olması gerekiyor. Bunun için de spor da, müzik de, sosyal ilişkileriniz de büyük bir yer tutuyor. Bu nedenle çok yönlü bir öğrenci olmayı hedeflemeniz şart.''
Yalvaç MYO Müdürü Öğr. Gör. Bülent Özgül, okul olarak hedeflerinin piyasayla işbirliğini olabilecek en üst düzeye getirmek olduğunu kaydederek, ''İMKB, Sermaye Piyasası Kurulu, BDDK ve Aracı Kuruluşlar Birliği'yle eğitim ve staj işbirliği yapmak için çabalarımız sürmekte. Bugüne kadar yaptıklarımızı değerli konuklarımızla değerlendirdiğimizde doğru yolda olduğumuzu gördük. Bu konuda çabalarımız sürecek'' dedi.