ISPARTA CEZAEVİNDE FLAŞ GELİŞME!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Yalvaç’a yapılacak olan T tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun yapım ihalesini 1 ay içerisinde yapacak. Müjdeyi AK Parti eski milletvekili Haydar Kemal Kurt ve AK Parti ilçe 'Yönetim Kurulu üyesi Ata Ateş oğlu verdi.

Cezaevi ihalesine 1 ay içerisinde çıkılacak.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden AK Parti başkan yardımcılarından Ata Ateşoğlu, eski milletvekili Haydar Kemal Kurt ile birlikte Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğünde yetkililerle görüşme yaptıklarını haber verdi. Ataş oğlu yaptığı açıklamada ‘İlçemize yapımı uzun süredir gündemde olan Cezaevinin yapımıyla ilgili son gelişmeleri öğrenmek ve hızlandırmak amacıyla eski milletvekilimiz Haydar Kemal Kurt’un girişimleri ile Genel Müdürlüğe gittik. Bize ceza¬evinin ihale hazırlıklarının tamamlandığı ve en geç 1 ay içerisinde ihalesinin yapılacağı müjdesi verildi. Pazarlık usulü yapılacak olan ihale Ankara’da Genel Müdürlükçe yapılacak.


Cezaevinin yer teslimi üzerinden neredeyse 3 yıl geçti.Zemin etüdü, proje ihalesi tamamlandı. Sadece yapım ihalesi kalmıştı ve ses seda çıkmayınca araştırma gereği duyduk. Keşke şimdiye yapılmış olsaydı.Bugünlerde çok sayıda tutuklu insan burada yeterli yer olmadığı için Isparta'da tutuklu bulunuyor ve bu insanların yakınları her görüş gününde Isparta'ya gitmek zorunda kalıyor. Umudumuz ihaleden sonra yapımının bir an evvel tamamlanmasıdır’ diye düşüncelerini ifade etti.


AK Parti Isparta eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt,cezaevi yapımı ile ilgili hiç bir pürüzün bulunmadığını belirterek ‘Bugün arkadaşlarımızda duydu. İhale 1 ay içerisinde tamamlanacak. Yalvaçımıza hayırlı olsun. Hastaneden sonra Cezaevi yapımını da tamamlanması en büyük temennimdi buda gerçekleşeceği için mutluyum’ diye konuştu.