Hıdırlık Tepesi’ne İstinat Duvarı Örülüyor.
Yalvaç Belediyesi Hıdırlık Tepesinin çevresinde ki ihtiyaç duyulan yerlere istinat duvarları örüyor. Duvarlar, hem toprak kaymasını önleyecek hem de tepenin çevresine tamamen sararak güvenliğini arttıracak. 

Yalvaç’ta Hıdırellez şenliklerinin geleneksel mekânı olan Hıdırlık Tepesi, üzerinde bulunan yeşil alan düzenlemesi ve lokanta ile rağbet gören noktalardan birisi. Ayrıca bunun yanında yine Yalvaç Belediyesi tarafından inşasına devam edilen havuz da tamamlandığında bölgede mevcut ziyaretçi sayısı büyük oranda artacak. 

Bu tespitler üzerine harekete geçen Yalvaç Belediyesi, tepenin çevresinde duvar bulunmayan bölgeleri belirleyerek, duvar inşasına başladı. Söz konusu duvarlar kimi bölgede salt güvenlik amaçlı yapılırken, eğimin fazlalaştığı kimi bölgelerde de toprak kaymasını önleme amaçlı olarak istinat duvarı şeklinde inşa ediliyor. İlk olarak çalışmalara, Tepe’nin doğu yamacında, Kızılca mezarlığı ile arasından geçen yol güzergâhı üzerinden başlandı. 

Tepe çevresinde duvar örme çalışmaları tamamlandığında ise, duvar üzeri tel örgü ile çevrelenip, alana girişin belli noktalardan yapılması ve böylece güvenliğin arttırılması sağlanacak.