Kolukırık’a köşeden destek

Öz Yalvaç Gazetesi köşe yazarı Özgür Kaya 12 haziran seçimleri ile ilgili yazısında açıktan Suat Kolukırık’ı destekleyerek “Suat hoca vekil olduğu takdirde partinin beyin takımı içerisinde yer alması en muhtemel isimlerden biri olarak güçlü bir konumda olacaktır” diye yazdı.

12 Haziran seçimleri yaklaşırken siyasetin nabzı her alanda atmaya devam ediyor. Öz Yalvaç gazetesi köşe yazarı Özgür Kaya 23 mayıs tarihinde yayınlanan yazısında “Suat Kolukırık mı? A. Haydar Öner mi?” diye sorarak Kolukırık’ı desteklediğini yazdı.

Kaya yazısında “En son aday adaylarının içerisinden adayların belli olacağı tarihten önce yazmıştık. Bizim beklentilerimizden sadece Nevzat Korkmaz’ın ilk sırada olacağı gerçekleşirken,diğer hemşehrimiz İrfan Bakır’ın CHP’den ilk sırada yer alması beklentimiz gerçekleşmemişti. Üçüncü beklentimiz olan yine hemşehrimiz Haydar Kemal Kurt’un Ak Parti’den listede yer alması hususu da hayal kırıklığı yaratmıştı” diyerek aday belirleme sürecinin üzerinden 1,5 ay geçtiğini ve gelinen süreçte adayların çalışmalarına devam ettiğini yazdı.

Özgür Kaya “Peki milletvekili sayısı dörde düşen Isparta’da dağılım ve durum ne olur?” diye sorarak “Çok net görünen durumlardan başlayalım. Hemen hemen herkesin üzerinde hem fikir olduğu husus Ak Parti’nin ülke genelinde olduğu gibi Isparta genelinde ve Yalvaç’ta da birinci parti olduğu hususu.

Ak Parti’nin Isparta’da 2 milletvekilliğinin kesin olduğu üzerinde de uzlaşma var. MHP’nin 1 milletvekilliğinin kesin olduğu konusuna da kimse itiraz etmez. Sorun geriye kalan o tek milletvekilliğini hangi partinin alacağı noktasında. Bu noktada yarış, CHP’li aday Ali Haydar Öner ile Ak Parti’nin 3. sıra adayı Doç.Dr. Suat Kolukırık arasında geçiyor. Eğer, CHP tarihi hatayı yapmayıp, İrfan Bakır’ı 1. sıradan aday gösterseydi, bu sorunun cevabını herkes çok kolay verecekti. CHP, Sayın Bakır’ı ilk sıradan aday gösterseydi çok rahat bir milletvekilliğini alacaktı. CHP’nin bu hatayı yapması hem Ak Parti’yi, hem de MHP’yi rahatlattı. Peki MHP’nin 2. vekilliği alma şansı yok mu? Bence yok” dedi.

Öz Yalvaç Gazetesi köşe yazarı Özgür Kaya “Peki, Suat hoca mı yoksa eski valimiz mi ipi göğüsleyecek?” sorusunu yönelterek “Bu konu şu an için halen çözülmüş değil bence. Şanslar eşit görünüyor. Burada Kolukırık mı milletvekili olsa daha iyi olur, Öner mi milletvekili olsa daha iyi olur sorusunu ortaya atıp biraz konuşmak gerekiyor. Tabii ki, bir Ak Partili, bir CHP’li ya da bir MHP’li bu soruya kendi açısından çok net cevaplar verecektir. Ülke genelindeki değerlendirmeyi nasıl yapıyorsu bu seçmenler, tercihleri de o yönde olacaktır. Peki bir Ispartalı, bir Yalvaçlı olarak, kesin tutumu olmayan bir seçmen olarak bu sorunun cevabını nasıl vermek gerekir?” diye sordu.

Kaya yazısının devamında Ak Parti Adayı Suat Kolukırık ile CHP adayı Öner’i değerlendirerek CHP ikinci sıra adayı İrfan Bakır’ın hakkının yendiğini belirtti. Kaya “Eski Valimiz Sayın Ali Haydar Öner seçildiği zaman Isparta ve Yalvaç bundan nasıl fayda sağlayacaktır. Tabii ki Sayın Vali, büyük bir deneyime sahip. Ancak gerek yaşının ileri olması ve gerekse muhalefet olması muhtemel bir partinin vekili olarak yapacağı çok fazla şey olmayacağı ortada. Ayrıca bir Yalvaçlı olarak hemşehrimiz İrfan Bakır’ın hakkını yediğini düşünüyorum. Hele hele Sayın Vali’nin Yalvaç’a hiç katkısı olacağını da düşünmüyorum” diye yazdı.

Özgür Kaya Suat Kokırık’ın kazandırabileceklerini ise şu şekilde sıraladı. “Peki Suat hoca vekil olursa ne olur? Bir kere iktidar partisi olurlarsa Isparta’nın eli çok güçlenir. Süreyya Bilgiç’in bakanlık şansının artmasına büyük katkısı olur. İkincisi, Suat hoca vekil olduğu takdirde partinin beyin takımı içerisinde yer alması en muhtemel isimlerden biri olarak güçlü bir konumda olacaktır. Üçüncüsü ve bence en önemlisi de, Suat hocanın Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yalvaç’taki yüksekokullarımız için büyük bir şans olacağı konusu.

Üniversite camiasından gelmesi bu konuda hocanın ilgisini okullarımıza yöneltecek. Bundan daha önemlisi, mevcut YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da Suat hoca gibi bir sosyolog ve Suat hocanın da hocası. Bu ilişkinin de ilimiz ve ilçemiz için önemli olduğunu düşünüyorum. Karar ve takdir değerli halkımızın.”