Yalvaç"ın konu alındığı “Bire Bir” programı 3 Mart Cumartesi günü 18:30-19:30 saatleri arasında Kral Tv kanalında yayınlanacak.


    


Yalvaç"ın iki bölüm halinde yer alacağı gezi programının ikinci bölümü de 10 Mart Cumartesi günü izlenebilir.


    


İki gezginin Anadolu"da ki el değmemiş tarihi ve kültürel merkezlere yaptığı seyahatleri konu alan Birebir programı, Yalvaç Belediyesi"nin daveti üzerine 7-8 Şubat tarihleri arasında Yalvaç"a gelerek iki gün boyunca Yalvaç"ın tarihi ve kültürel özelliklerini görüntülemişti.


   


Yalvaç Belediyesi rehberliğinde Roma döneminde Pisidia bölgesine başkentlik yapmış Antiokheia antik kenti, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarından keçeci, semerci, sıcak demirci ve at arabası yapımcıları, Selçuklu döneminden kalma Devlethan Camii, geleneksel Türk ev mimarisini günümüze taşıyan ve Yalvaç"a özgü bölüm adlandırmalarını da içeren eski Yalvaç evleri ve koruma altına alınmış mahalleler gezildi.


   


Daha önce Cine 5 kanalında program yapan ekibin hem başkanı hem yönetmeni olan Ataman Erkul, bundan sonra yeni yayın dönemiyle yeni bir yayın çizgisi belirleyen Kral Tv"de programlarına devam edeceklerini ve ilk program için de başta Yalvaç olmak üzere üç kent seçtiklerini belirtti. 3 Mart Cumartesi günü başlayacak Birebir adlı gezi programının ilk bölümünde Selçuk, Alanya ve Yalvaç tanıtılacak.