Yalvaç Meslek Yüksekokulu ve KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı ve kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Yalvaç MYO Konferans Salonu'nda sertifika dağıtımının yanı sıra ''KOSGEB Yeni Girişimcilik Destekleri ve Destek Programı'' konulu bir konferans da gerçekleştirildi. Tören ve konferansa Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Yalvaç MYO Müdürü Öğr.Gör. Bülent Özgül, kursa finansal destek veren Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Faruk Yüncü, oda başkanları, öğretim elemanları, kursiyerler ve Yalvaç MYO öğrencileri katıldı.
KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım tarafından verilen konferans kapsamında, yeni girişimcilik destekleri ayrıntılı olarak anlatıldı. Devletin yeni işyeri açılması ve istihdamın arttırılması hususuna büyük önem verdiğini kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:
''Burada aldığınız sertifikalar karşılığında alacağınız destekler dışında da KOSGEB yanınızda olacaktır. Çok çeşitli destek kalemleri bulunuyor. Bunlardan faydalanarak işinizi büyütmeniz de mümkün. Önemli olan burada aldığınız girişimcilik bilgilerini, akıl ve cesaretle hayata geçirmenizdir.''
Yıldırım'ın konferansının ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Törende, eğitim programı sonucunda sertifika almaya hak kazanan 24 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.
Törenin sonunda bir konuşma yapan Yalvaç MYO Müdürü Öğr.Gör. Bülent Özgül, şunları söyledi:
''Girişimcilik kültürünün yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığımız bu eğitim programını başarıyla tamamlamaktan dolayı mutluyuz. Öğrencilerimiz, bayan girişimci adayları ve Yalvaçlı girişimci adaylarının oluşturduğu bu gruptan iyi iş fikirleri çıkacağına ve çok sayıda arkadaşımızın destek alacağına inanıyorum. Bu programı gerçekleştirmemizde bize destek olan Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selami Akgün ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyoruz. KOSGEB Isparta Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Yurdun Yıldırım ve ekibine teşekkür ediyoruz. İnşallah aramızdaki işbirliğini daha da arttırma kararlılığındayız.''