Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ''Gönül Köprüsü'' projesinin ikinci dönemi başladı. Projenin ikinci dönem uygulaması çerçevesinde, Cumhuriyet Gezileri için Mersin'den 130 ilk ve orta öğretim öğrencisi Yalvaç'a geldi.

Isparta'nın tüm ilçelerini gezecek olan Mersinli öğrenciler, ilçelerden ilk olarak Yalvaç'ı ziyaret ettiler. 9 öğretmenin nezaretinde Yalvaç'a gelen öğrenciler ilk olarak Pisidia Antiokheia antik kentini gezdiler. Antik Kent'teki Şahin Tepesi'nde yöresel Yalvaç yemekleri ikram edilen öğrenciler ve öğretmenleri, daha sonra Yalvaç Müzesi'ne geçtiler. Müzedeki eserleri inceleyen öğrencilere Yalvaç'ın tarihi özellikleri ve değerleriyle ilgili bilgi verildi.

Buradan da Yalvaç'ın tarihi Çınaraltı Meydanı'na geçen öğrenciler, burada bir süre dinlendiler. Yalvaç ziyaretini tamamlayan Gönül Köprüsü Projesi ekibi, Senirkent ve Uluborlu ilçelerini ziyaret etmek üzere ilçeden ayrıldılar. Yolda Yalvaç sınırlarından bulunan Taşevi Plajı'nı da ziyaret eden çocuklar, bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ettiler.