Yalvaç Jandarma Komutanlığı dikkati sayesinde çalıntı olan lüks otomobili ele geçirdi. Bir süredir Yalvaç’ta M.K isimli bir şahıs tarafından kullanılan 34 JF 2313 plakalı 2012 model Mercedes-Benz C-180 otomobil Trafik Tim Komutanlığının dikkatini çekti.
 

PLAKA SAHTE ÇIKTI
            Rutin trafik kontrolü sırasında Jandarma ekibini görünce yol değiştiren aracı takibe alan Jandarma plakadan yola çıkarak araştırmalara başladı. Sorgulanan plakanın beyaz renkli başka bir Mercedes otomobile ait olduğu bilgisine ulaşan Jandarma aracı Savcılık izni ile karakola çekerek Antalya Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarına gönderdi. Aracın change olmadığı ancak plakasının sahte olduğu tespit edildi.
 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
            Savcılık tarafından başaltılan soruşturma kapsamında M.K isimli aracı kullanan şahıs ile bu aracı temin etmede suça ortak olduğu tespit edilen Ö.K isimli şahıslar gözaltına alındı. Savcılık tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
 

7 BİN 500 LİRAYA LÜKS OTO
            İddialara göre aracın 7 bin 500 liraya satıldığı ve aynı markada başka bir aracın plakasının takıldığı ileri sürüldü. Aracın sahibinin otomobil çalındıktan sonra kasko şirketine başvurduğu ve aracın bedelini aldığı bu nedenle ele geçirilen otomobilin kasko şirketine teslim edildiği öğrenildi.

Nurettin ARKAN / YALVAÇ