Bankada işlem yaptırmak isterken kayıtlara göre ölü olduğunu öğrenen Yalvaç'a bağlı Çetince Kasabası Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Almacı, ''sağ'' olduğunu kanıtladı.

     Almacı'nın, yargıya yaptığı başvuru üzerine, Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi 18 Şubat'ta verdiği kararla ölü kaydının silinmesini benimsedi.
 

     Karar üzerine rahat bir nefes aldığını belirten Muhtar Ramazan Almacı, ''Uzun zamandır çektiğim sıkıntı bitti. Yaklaşık iki aydır ben kayıtlara göre ölü biriydim. Yaşarken ölü görünmek çok tuhaf bir duygu. Mahkemenin verdiği karar ile rahatladım'' dedi.

     Ramazan Almacı, geçen Aralık ayında Antalya Serik?te intihar ederek yaşamına son veren yeğeni Bayram Almacı'nın cenazesini teslim almak üzere önce Serik Devlet Hastanesi'ne daha sonra da Antalya Adli Tıp Morgu'na gitmiş, burada yapılan bir hata sonucu kayıtlara ölü olarak geçmişti.

     Durumun farkında olmayan Muhtar Ramazan Almacı, 24 Ocak 2011'de Yalvaç'ta bir banka şubesinde işlem yaptırmak isterken kayıtlara göre ''ölü'' olduğunu öğrenmişti.