ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Pisidia Antiocheia Antik Kenti'ndeki St. Paul Kilisesi'nde Güney Koreli bir grup ayin düzenledi.

Yalvaç'a gelen Güney Koreli papaz ve 16 rahibeden oluşan kafile Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nde ayin yaptı. St. Paul Kilisesi'ndeki ayin 1 saat sürdü. Kafile Başkanı Jong Hee Lee, Pisidia Antiocheia'nın Hıristiyanlığın yayılmasında önemli rol oynayan St. Paul'un buradan geçmesi nedeniyle önem taşıdığını, bu nedenle buraya geldiklerini aktardı. Lee, "Pisidia Antiocheia St. Paul'un Hıristiyanlığı yaymak için çıktığı kutsal yolda uğradığı yerlerden birisidir. Bu nedenle bizim için kutsal bir yer olarak kabul ediliyor. Burayı daha önce duyuyorduk ama nasıl bir yer olduğu konusunda açıkçası çok fazla bilgimiz yoktu. Geldiğimizde gerek doğası ile havası ile ve burada gördüğümüz antik yapılarla çok memnun kaldık" dedi.

Rahip Benedicto eşliğinde antik kent içerisinde yer alan St. Paul Kilisesi'nde dini ayin düzenleyen grubun Türkiye turuna İstanbul'dan başladığını söyleyen tur rehberi Serkant Çimenli, Nevşehir Kapadokya, Konya ziyaretlerinden sonra Yalvaç'a gelen grubun Denizli, Selçuk, Ayvalık ve İpsala'dan Yunanistan'a geçeceğini kaydetti.

Kafileye eşlik eden Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ayin sonrasında gül mamullerinden oluşan hediye verdi. Güney Koreli kafile de İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu ve polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.