Yalvaç’ta aynı binada faaliyet gösteren Yalvaç Meslek Yüksekokulu ve Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun binalarının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle okulu boşaltmaları durumu nedeniyle ortaya çıkan Isparta’ya taşınma iddialarını yalanladı.

Konuyla ilgili olarak Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Diler’le de görüştüğünü belirten Özel, Yalvaç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kocagöncü’den de bilgi alarak sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Konuyu Isparta Valisi Seymenoğlu’yla da görüşeceğini ifade eden Özel, “Okul binasının güçlendirme ya da yeniden yapılması için geçici süre iki yüksekokulumuza yer bulmamız gerekliydi. İstişare ettik ve Nene Hatun Anadolu Meslek Lisesi’nin bulunduğu ve Isparta İl Özel İdaresi’ne ait binanın üniversitemize tahsis edilmesinin uygun olduğunu değerlendirdik.

Bu konuyla ilgili resmi prosedürü hızlıca işleteceğiz ve iki yüksekokulumuzun bina sorununu çözeceğiz. Yalvaçlı hemşehrilerimiz endişelenmesin, bu konuyla ilgili olarak çıkan söylentilere itibar etmesinler. Yode rektörümüz ve ekibi çalışmaktadır.

Bu soruna en hızlı biçimde müdahale ettik ve çözüyoruz.” dedi.Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, hastane ek bina inşaatıyla ilgili olarak da, sürecin işlediğini belirterek, “Ek bina yapılacak, taslak proje hazırlanmış durumda. Olabilecek en hızlı şekilde ek binanın ihaleye çıkmasını bizzat ben takip ediyorum, kimse bu konuyla ilgili sıkıntı duymasın, ihale aşamasına geldiğinde de ilk haberi benden duyacaksınız.” dedi.

Yalvaç’a yapılması sürüncemede kalan emniyet müdürlüğü binası için de çaba gösterdiklerini belirten Özel, “Binanın İstanbul Belediyesi tarafından yapılması öngörülmüş, ancak o konuda çeşitli sorunlar çıkmış, şimdi bundan vazgeçildi, bina bizzat Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak.

Bunun takibini yapıyoruz, bu bina ilçemiz için bir ihtiyaçtır ve inşallah bunu da Yalvaç’ımıza kazandıracağız.” dedi. Kaynak: Özel:Yalvaç’ın okulları Yalvaç’ta kalacak, üstüne yeni bölümler açılması